SAKU ry:n uutiskirje 7.9.2022

Olet täällä

Jalkapallo ja e-urheilu aloittavat opiskelijoiden liikuntavuoden

Palloilusarjat liikuttavat satoja ammattiin opiskelevia! Jalkapallossa on toimittava nopeasti, sillä ilmoittautumiset poikien ja tyttöjen kilpasarjaan sekä harrastesarjaan tulee tehdä 19.9. mennessä.

Poikien sarjassa alueelliset karsintaturnaukset käynnistyvät heti ilmoittautumisen jälkeen. Tyttöjoukkueiden määrä ratkaisee, pelataanko karsintapelejä ennen lopputurnausta. Harrastesarjoissa selvitetään alueelliset mestaruudet.

Educational Masters Minor-sarja jatkuu jälleen syksyllä. Lajivalikoimassa on neljä lajia: CS:GO, NHL, League of Legends ja Fortnite. Educational Masters -konseptin tarkoituksena on osallistaa, aktivoida ja tukea e-urheilua harrastavia. Ilmoittautumiset e-urheilun lajeihin 11.9. mennessä. 

Uutena lajina syksyllä otetaan haltuun pehmeällä pallolla pelattava tossufutis. Erityisopiskelijoille suunnattu sisäfutistapahtuma järjestetään Turussa 2.-3.11. Ilmoittautumiset turnaukseen 14.10. mennessä.

Amistamosta ideoita ryhmäytymiseen

Amistamo on ryhmäyttämiseen keskittyvä liikunnallinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuottaa uusia ideoita oppilaitoksen tutor- ja opiskelijakuntatoimintaan sekä tarjota valmiita toimintamalleja opiskelijoiden ryhmäyttämis- ja liikuntapäiviin sekä harrastetoimintaan.

Syyskuussa järjestetään Amistamo-tapahtumat 14.9. Järvenpäässä (erityisryhmille) ja 21.9. Forssassa. Neljäntoista euron osallistumaksu/opiskelija sisältää koko toiminnallisen ohjelman, ja ruokailut (aamupala, lounas ja iltapäiväkahvit).


 

 

Hyvinvointivirtaa-viikko huipentaa ympärivuotisen hyvinvointityön

Ammatillisessa koulutuksessa toteutetaan opiskelijoiden hyvinvointia vahvistavaa ja suunniteltua työtä läpi vuoden. Viikko 40 kokoaa hyvinvointityön laajana rintamana näkyville. Tulevana syksynä erityisteemoja ovat arkisen liikkeen lisääminen, yksinäisyyden torjuminen ja toista arvostava kohtaaminen. #AmisTekeeHyvää-toimintamallissa tuodaan esille ammattiin opiskelevien osaamista sekä omassa oppilaitoksessa että oppilaitoksen ulkopuolella toteutettavana pop up -vapaaehtoistoimintana.

Teemaviikon yhteydessä palkitaan Hyvinvoinnin rakentaja -nimityksellä oppilaitoksessa innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä yhtä hyvin niin ammatillisen koulutuksen henkilöstöstä kuin opiskelijoista. Esitykset Hyvinvoinnin rakentajaksi tulee jättää 16.9. mennessä. 

Ilmoittautuneet oppilaitokset

Yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivillä

Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät 2022 järjestetään tänä vuonna SAKU ry:n koordinaatiohanke Galaksin yhteistyönä. Seminaarin ensimmäisen päivän teemana on yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen. Seminaarin toisen päivän tuottaa Galaksi, ja silloin perehdytään Oikeus osata -kehittämisohjelman teemoihin hyvinvointi, yhteisöllisyys, osallisuus ja turvallisuus. Seminaarin päätteeksi kuullaan hyvinvoinnin tutkijan ja ajattelijan Frank Martelan puheenvuoro.

Viime vuoden palautteissa päivistä sanottiin: Päivien kattaus oli erinomainen asiantuntijoineen, alustuksineen ja ryhmätyöskentelyineen. Tapahtuman henki oli loistava, inhimillinen, mukava ja lämmin. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 21.10.2022 mennessä.