SAKU ry:n uutiskirje 7.12.2022

Olet täällä

Joulukalenteri vie hyvinvoinnin lähteille

Joulukuu etenee huimaa vauhtia kohti joululomia ja joulua! Lataa itsellesi hyvää oloa ja hyvän joulun odotusta SAKU ry:n joulukalenterin kera. SAKU ry:n Facebook-sivulla ja Instagramissa paljastuvat luukut joka päivä aina jouluaattoon saakka.

Avaa luukku, liity mukaan ja nappaa päivittäinen annos hyvää oloa päivääsi kanssamme!


Nyt puhutaan ruoasta

Opiskelijoiden joulukuun virtuaalikahvilassa 14. joulukuuta klo 9.15–10.15 teemana on Puhetta ruuasta.

Teemaan virtuaalikahvilassa johdattavat toiminnanjohtaja Silja Varjonen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta sekä koordinaattori Elisa Vettenranta ja toiminnanohjaaja Tuija Luhtala Syömishäiriöliitto SYLI:stä. Kahvilan loppuun on varattu aikaa teemaan liittyvälle keskustelulle.


 

 

Liikuntapyörteitä amiksiin

Jälleen liikutaan! SAKU ry järjestää ammattiin opiskelevien liikuttamisesta kiinnostuneille koulutuspäivät 25.–26. tammikuuta Tampereella. Lajeista tutustumme frisbeegolfin tekniikoihin ja valmistaudumme kevään kotiratakisaan. Asiantuntevat vinkit kuntonyrkkeilytunnin pitoon amiksessa tarjoaa olympiamitalisti Mira Potkonen.

Esittelyssä olevat oppilaitosten toimintamallit, Kainuun ammattiopistosta, Keudasta ja Spesiasta, rakentavat amiksiin liikuntamyönteisempää toimintakulttuuria. THL:n tutkimuspäällikkö Kaija Appelqvist-Schmidlechner käsittelee puheenvuorossaan liikuntaa ja urheilua nuoren mielen hyvinvoinnin tukena. 

Tapahtumassa on tilaa 40 nopeimmalle ilmoittautujalle. Ilmoittautumiset viimeistään 11. tammikuuta mennessä.

Muista ilmoittautumiset koripalloon, futsaliin ja Talvikisoihin

Opiskelijoiden palloilusarjat liikuttavat satoja ammattiin opiskelevia. Omaa oppilaitostaan voi edustaa, ryhmäfiilistä rakentaa ja tutustua opiskelijoihin eri puolilta Suomea sekä kilpa- että harrastesarjan peleissä.

Nyt on aika koota joukkueet koripalloon ja futsaliin! Koripallossa joukkue voi ilmoittautua joko kilpa- tai harrastesarjaan tyttöjen ja poikien sarjoissa. Koripallon lopputurnaus pelataan tammikuussa. Ilmoittautumiset mukaan 14. joulukuuta mennessä. Futsalissa joukkuemäärät ovat kasvussa ja lopputurnausta kohden edetään alueellisten karsintaturnausten kautta. Futsalissa sarjat ovat tytöille, pojille ja erityisopiskelijoille. Myös futsaljoukkueiden tulee ilmoittautua mukaan 14. joulukuuta mennessä. SAKU-sählyyn osallistutaan osaamisalakohtaisilla joukkueilla, johon joukkueen voi valita esimerkiksi oppilaitoksen sisäisellä sarjalla. Oman sarjan toteuttamiseen on vielä hyvin aikaa, kun SAKU-sählyyn joukkueet tulee kerätä 15. helmikuuta mennessä.

Henkilöstön Talvikisat ovat jo helmikuussa! Talvikisat tarjoavat haastetta, hauskuutta ja yhteistä tekemistä kollegojen kanssa 11.-12. helmikuuta Rovaniemellä. Lajivalikoimassa mukana ovat hiihto, keilaus, sähly ja uinti. Ilmoittautumiset kisoihin 26. tammikuuta mennessä.

Vuoden 2023 toimintasuunnitelma: peruspalvelut täyteen vauhtiin pandemiatauon jälkeen

SAKU ry:n vuosikokous järjestettiin Helsingissä 3.11. Jäsenistö hyväksyi kokouksessa ensi vuoden toimintasuunnitelman ja hallituksen esityksen jäsenmaksujen korottamisesta sekä valitsi uudet jäsenet SAKU ry:n hallitukseen: Toimintasuunnitelmassa vuoden 2023 keskeisimpänä tavoitteena on saada sellaiset peruspalvelut taas täyteen vauhtiin, jotka ovat olleet koronarajoitusten takia tauolla tai toteutuneet selvästi aiempaa pienemmässä mittakaavassa. Kehittämiskohteina on mm. toiminnan muokkaaminen myös aikuisille opiskelijoille sopivaksi sekä uuden valmennus- ja verkostotoiminnan vakiinnuttaminen. Jäsenmaksuja SAKU ry on korottanut viimeksi vuonna 2012. Korotuksen perusteena oli kustannustason nousu kymmenen vuoden aikana sekä hanketoiminnassa kehitetyt uudet palvelut, joita jatketaan osana järjestön peruspalveluja.

Hallituksen puheenjohtajana valittiin jatkamaan SASKY koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Rovaniemen koulutuskuntayhtymän rehtori ja tulosaluejohtaja Mika Tuononen ja viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikkö Anne Karppinen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymästä. Hallituksen varajäseneksi valittiin OSAO koulutuskuntayhtymän rehtori Raija Näppä. Kaudet ovat kolmivuotisia. Vuoden 2023 varapuheenjohtajaksi valittiin toimialarehtori Erja Kumpulainen Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniasta.

Lue uutisesta toimintasuunnitelman tärkeimmät nostot sekä muut lisätiedot kokouksesta.