SAKU ry:n uutiskirje 5.2.2020

Olet täällä

SAKUstars-juhlaa Stadissa

Opiskelijoiden SAKUstars-kulttuurikilpailut järjestetään 21.-23.4.2020 Helsingissä. Tapahtuman teema Dream Hard haastaa osallistujia tavoittelemaan omia unelmiaan ja ylittämään itsensä. Tapahtuma-alueena kisoissa on Stadin ammattiopiston kampus 5.

SAKUstars-kisoissa mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu. Yleisölle avoin suurtapahtuma sisältää 35 lajia. Näytöslajeina mukana ovat Counterstrike, Stadin rundi ja Urbaani taidetyömaa. Ilmoittautuminen ja töiden toimittaminen ennakkolajeihin päättyy 10. helmikuuta ja livesarjoihin 11. maaliskuuta.


Osallistu henkilöstön kulttuurikisaan

Amisarkea-kisa kutsuu ammatillisen koulutuksen henkilöstöä kirjoittamaan, kuvaamaan, laulamaan, videoimaan, värkkäämään ja tuomaan julki amisarkea itselle sopivalla tavalla. Jakamaan kisassa arjen juttuja tai arjen juhlahetkiä.

Kisaan osallistumistapa on vapaa. Kilpailutöiden palautusaikaa on pidennetty ja töiden tulee olla palautettuna 11. maaliskuuta mennessä. Kisan voittajat julkistetaan SAKUstars-kisoissa huhtikuussa. Kilpailun parhaat palkitaan elämyslahjakorteilla.


 

 

SAKU-sähly pelataan luokkajoukkueilla

SAKU-sählyssä etsitään ammatillisen koulutuksen parasta luokkajoukkuetta! Luokkajoukkue muodostetaan yhden luokan opiskelijoista. Koulutuksen järjestäjä voi halutessaan pelata ennen valtakunnallista sarjaa sisäisen sarjan, josta enintään kolme joukkuetta lähetetään SAKU-sählyyn. Pojille ja tytöille on omat sarjat.

Pelit aloitetaan alueellisilla väliturnauksilla. Lopputurnaus pelataan SAKUgames-tapahtuman yhteydessä 19.5. Tampereella. Ilmoittautumiset sarjaan tulee tehdä 18. helmikuuta mennessä.

Ilmoittaudu SAKUgames-tapahtumaan edullisemmin

Kevään liikunnan ykköstapahtuma on SAKUgames. Tapahtuma kokoaa 19. toukokuuta kahdeksan eri lajin harrastajat Tampereelle. Lajeina mukana ovat SAKU-sähly, beach volley, keilaus, frisbeegolf, minigolf, tansanialainen jalkapallo, toistovoimapunnerrus ja erkkasäbä. Lisäksi tapahtumatorilla on mahdollisuus lajitestauksiin.

SAKUgames-tapahtuman ilmoittautuminen on jo avoinna. Tapahtumaan voi ilmoittautua  28. huhtikuuta asti. Helmikuun loppuun mennessä ilmoittautuneet saavat hinnasta kahdenkymmenen prosentin alennuksen.

Ota käyttöön Hyvinvoinnin ammattilainen -testi

Opiskelija voi testata Hyvinvoinnin ammattilainen -testillä, miten hyvin hän hallitsee hyvinvointiansa rakentavat tekijät. Testi antaa palautteen vastaajan vahvuuksista sekä hyvinvointiin liittyvistä kehittämiskohteista. SAKU ry on työstänyt testin yhteistyössä UKK-instituutin Smart Moves -hankkeen kanssa. 

Kevääseen liikettä Kevätpörräyksellä

Keväisin henkilöstön liikuntakampanjana toimii Kevätpörräys. Omaan oppilaitokseen tilattavassa kampanjassa kerätään minuutteja osallistujien valitsemissa lajeissa. Kampanja-aika on 30.3.-7.6.2020. Oppilaitos voi valita kampanja-ajalta omalle tilauskampanjalleen sopivan keston. Kevätpörräykseen osallistutaan vähintään neljän jäsenen tiimeinä. Joukkueita voi muodostaa esimerkiksi ammattialoittain tai osastoittain.