SAKU ry:n uutiskirje 4.12.2019

Olet täällä

Osallistu henkilöstön kulttuurikisaan

Amisarkea-kisa kutsuu ammatillisen koulutuksen henkilöstöä kirjoittamaan, kuvaamaan, laulamaan, videoimaan, värkkäämään ja tuomaan julki amisarkea itselle sopivalla tavalla. Jakamaan kisassa arkisia juttuja tai arjen juhlahetkiä.

Kisaan osallistumistapa on vapaa. Kilpailutöiden tulee olla palautettuna 1.2.2020 mennessä. Kisan voittajat julkistetaan SAKUstars-kisoissa huhtikuussa. Kisan parhaat palkitaan elämyslahjakorteilla.

Tutustu ohjeisiin 


Keilaa kotiradalla

Pysäytä joulukiireet keilaradalla! Henkilöstön keilailun kotiratakisassa kisataan neljän hengen joukkueina. Kerätkää joukkue kasaan, hakeutukaa lähimmälle keilahallille, keilatkaa jokainen kaksi sarjaa ja toimittakaa tulokset SAKU ry:n toimistolle. Tasoitusjärjestelmän ansiosta olet kisassa mukavasti mukana myös vasta-alkajana!

Lähetä joukkueenne tulokset kisaan viimeistään 18.12. mennessä. 


 

 

 

 

Valmistaudu kevään tapahtumiin

Juhlapyhien aikana on hyvä valmistautua helmikuun alun Talvikisoihin, joissa lajeina ovat hiihto, keilailu, sähly, uinti ja ilma-aseammunta. Sählyssä mestaruudet jaetaan miesten A- ja B-sarjoissa sekä sekasarjojen A- ja B-sarjoissa. Hiihdossa voi osallistua sekä henkilökohtaiseen että joukkuekilpailuun. Tavoitteena on kerätä klo 9-16 välillä mahdollisimman monta täyttä kierrosta 4,8 kilometrin lenkistä. Keilailusta löytyy kahdeksan eri sarjaa naisille, miehille ja joukkueille. Uima-altaalla ohjelmassa ovat viestit. Lisälajina kisattavaan ilma-aseammuntaan tehdään sarjoihin vielä viimeisiä viilauksia. Ilmoittautumiset Vierumäellä järjestettäviin Talvikisoihin tulee tehdä viimeistään 16. tammikuuta mennessä.

Opiskelijoiden kevään liikuntatapahtumat käynnistyvät koripallolla, jonka lopputurnaus pelataan tammikuun lopussa Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla. Mukaan on ilmoittautunut kahdeksan joukkuetta. Futsalin lopputurnaus on vuorossa 12. helmikuuta Tampereella. Ilmoittautumiset futsaliin ehtii tehdä 10. tammikuuta mennessä. 

Tapahtumissa on aina tarjolla useita oppimisen paikkoja opiskelijaryhmille. Monen alan osaajia on haussa esimerkiksi SAKUgames-tapahtumaan 19.5. Tampereelle. Viime kevään tapahtumassa opiskelijat suorittivat opintojaan muun muassa toimitsija-, logistiikka-, turvallisuus- ja ensiaputehtävissä sekä tapahtumatorin toteuttajina. Lisätietoja yhteistyömahdollisuuksista voi tiedustella Miia Uskalinmäeltä.

SAKU ry:n ja Heiaheian Ammattikuntoon-yhteistyö päättyy

SAKU ry, Opetushallitus ja UKK-instituutin Smart Moves -hanke ovat tarjonneet oppilaitoksille maksuttoman Ammattikuntoon-palvelun Heiaheia-verkkopalvelun kautta. Palvelussa opiskelija on päässyt testaamaan oman ammattikuntonsa ja testin pohjalta palvelu on antanut ohjelmasuosituksia. Tämän jälkeen opiskelija on voinut seurata oman hyvinvointinsa kehittymistä.

Palvelun aloitustestillä on ollut hyvät käyttäjämäärät, mutta ohjelmien suorittajien määrä on jäänyt odotettua pienemmäksi. Siksi SAKU ry kumppaneineen on päättänyt lopettaa Ammattikuntoon-palvelun ylläpitämisen.

Heiaheia jatkaa Ammattikuntoon-palvelun ylläpitämistä omalta osaltaan. Vuodenvaihteen jälkeen Ammattikuntoon.fi-palvelu sisältää aloitustestin ja mahdollisuuden oman liikunnan ja hyvinvoinnin seuraamiseen, mutta ohjelmat eivät jatkossa enää sisälly maksuttomaan palveluun.

SAKU ry ja Smart Moves laativat yhteistyössä Ammattikuntoon-testin korvaavan hyvinvointitestin loppuvuoden aikana. Maksuton testi tulee ohjaamaan opiskelijaa hyödyntämään oman hyvinvointinsa kehittämiseen työkykypassin tehtäviä sekä Smart Movesin ohjelmia.