SAKU ry:n uutiskirje 3.2.2016

Olet täällä

SAKU-sählyä pelataan luokittain

SAKU-sähly on valtakunnallinen sarja, jossa sekä tyttö- että poikajoukkueet pelaavat luokkajoukkueina. Luokkajoukkue muodostetaan yhden luokan oppilaista. Oppilaitoksen joukkueen valinta voidaan tehdä esimerkiksi sisäisessä karsintaturnauksessa.

Luokkajoukkueet tulee ilmoittaa mukaan 17.2.2016 mennessä. Sarjan ensimmäinen kierros pelataan alueellisina väliturnauksina. Lopputurnaukseen edenneet joukkueet ratkaisevat luokkasählyn mestaruudet 3. toukokuuta SAKUsports-tapahtumassa Kisakallion Urheiluopistossa.


Huipenna kevät SAKUsports-tapahtumassa

Keeking. Tankofutis. Mitä ihmettä täällä oikein suunnitellaan? Tällä hetkellä mietitään kuumeisesti houkuttelevia lajeja SAKUsports-tapahtumaan, joka järjestetään 3. - 4.5.2016 Kisakallion Urheiluopistossa.

SAKUsports on harrasteliikuntatapahtuma, jossa opiskelijat pääsevät kokeilemaan uutuuksia, tuttuja lajeja uusissa kuosissa ja klassikkolajeja. Tapahtuma rakennetaan opiskelijoilta opiskelijoille, sillä järjestelyistä vastaavat Kisakallion Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat.

Nyt kannattaa olla nopea! Osallistumisen tapahtumaan voi varmistaa ennakkohintaan 29. helmikuuta asti. Ilmoittautuminen päättyy 26. huhtikuuta.


 

SAKUstars-kisojen teema on "Monena"

SAKUstars-tapahtuma kokoaa kulttuuritaitajat Espooseen 19. - 21.4.2016. Mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu! Kisojen sarjoja ovat kuvataide, kirjoittaminen, näyttämötaide, tanssiliikunta, musiikki ja shakki. Näytöslajissa Espoossa koristellaan kakkuja.

Kilpailussa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille. Ennakkotyösarjoihin tulee ilmoittautua mukaan 11. helmikuuta mennessä. Livesarjoissa ilmoittautumisaika on kuukauden pidempi, ja mukaan ehtii ilmoittautua 11. maaliskuuta mennessä. 

Taitoja tutoreille

Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL), SAKU ry ja Ammattiin opiskelevat - SAKKI ry ovat julkaisseet ammatillisen koulutuksen tutortoiminnasta vastaaville Tutortoiminnan oppaan. Oppaassa kuvataan tutortoiminnan merkitys ja edellytykset sekä toiminnan tuomat mahdollisuudet. Lisäksi oppaasta löytyy vinkkejä käytännön toimintaan.

SAKU ry:ltä voi tilata oman harrastetutorkoulutuksen käynnistämään tai ylläpitämään ja vahvistamaan jo aloitettua tutortoimintaa. Koulutukset voidaan toteuttaa yhden tai kahden päivän koulutuksena. Koulutuksessa käydään läpi mitä tutortoiminta on, miksi tutoreita oppilaitoksiin koulutetaan sekä harjoitellaan ryhmän ohjaamistaitoja ja esiintymisvalmiuksia.