SAKU ry:n uutiskirje 3.10.2022

Olet täällä

Hyvinvointivirtaa-teemaviikkoa vietetään tällä viikolla

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-viikko käynnistyi maanantaina. Viikko 40 kokoaa hyvinvointityön laajana rintamana näkyville. Toiminnallisia tapahtumia järjestetään kaikkiaan 38 koulutuksen järjestäjän 130 toimipisteessä.

Viikon erityisteemoja ovat arkisen liikkeen lisääminen, yksinäisyyden torjuminen ja toista arvostava kohtaaminen. #AmisTekeeHyvää-toimintamallissa tuodaan esille ammattiin opiskelevien osaamista pop up -vapaaehtoistoimintana.

Teemaviikolla palkitaan vuosittain Hyvinvoinnin rakentaja -nimityksellä oppilaitoksessa innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentajiksi 2022 on valittu Stadin AO:n monikieliset ohjaajat Elena Novikova ja Ismail Abdulahi.


Kaikki liike lasketaan

Opiskelijoille suunnattu Kaikki liike lasketaan -virtuaalikahvila järjestetään 2. marraskuuta klo 9.15-10.15. 

Virtuaalikahvilassa Smart Moves -hankkeen hankekoordinaattori Teea Mäkinen kertoo nuorten liikuntatavoista ja liikkumissuosituksista. Tarjolla on myös valmiita treeniohjelmia ja taukoliikuntavinkkejä. Lisäksi luvassa on Liikkuva amis -toiminnan vinkkejä liikkeen lisäämiseen.

Kahvilan loppuun on varattu aikaa teemaan liittyvälle keskustelulle.


 

Tossufutista ja voimanostoa opiskelijoille - padelia henkilöstölle

Erityisopiskelijoille uutena lajina on tarjolla tossufutis, jossa pelataan sisäfutista pehmeällä pallolla. Keskiviikkona 2.11. Turussa pelaavat Telma-opiskelijat ja torstaina 3.11. Tuva- ja perustutkinnossa opiskelevat. Joukkueena voi olla tyttö-, poika- tai sekajoukkue. Ilmoittautumiset turnaukseen 14.10.22 mennessä. 

Opiskelijoiden painnonnoston ja voimanoston SM-kilpailut järjestetään 12. -13. marraskuuta Tampereella. Kilpailussa on omat sarjansa korkeakoulu ja toisen asteen opiskelijoille. Kisailijat voivat osallistua joko kilpa- tai rentosarjaan. Kilpasarjassa vaaditaan lajiliiton lisenssi ja rentosarjaan voivat osallistua lisenssittömät nostajat. Molemmissa lajeissa kilpailevat osallistuvat myös lajien yhdistelmään Supertotaliin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 16.10.22 mennessä.

Henkilöstön kisatapahtumat jatkuvat 11. - 12.11. Nummelassa pelattavalla padelturnauksella. Padel on tuore ja suosittu mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Kisaan otetaan mukaan kahdeksan paria sekä naisten, miesten että sekasarjaan. Turnaukseen tulee ilmoittautua mukaan viimeistään 1.11.2022.

Yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivillä

Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät 2022 järjestetään tänä vuonna SAKU ry:n koordinaatiohanke Galaksin yhteistyönä. Seminaarin ensimmäisenä päivän teemana on yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen. Seminaarin toisen päivän tuottaa Galaksi, ja silloin perehdytään Oikeus osata -kehittämisohjelman teemoihin hyvinvointi, yhteisöllisyys, osallisuus ja turvallisuus. Seminaarin päätteeksi kuullaan hyvinvoinnin tutkijan ja ajattelijan Frank Martelan puheenvuoro.

Viime vuoden palautteissa päivistä sanottiin: Päivien kattaus oli erinomainen asiantuntijoineen, alustuksineen ja ryhmätyöskentelyineen. Tapahtuman henki oli loistava, inhimillinen, mukava ja lämmin. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 21.10.2022 mennessä.