SAKU ry:n uutiskirje 29.9.2017

Olet täällä

Hyvinvointivirtaa-viikko starttaa

Hyvinvointivirtaa-viikko kokoaa ammattiin opiskelevia hyvinvointiteemojen äärelle. Koulutuksen järjestäjät odottavat ensi viikon tapahtumapisteillä jopa yli 35 000 opiskelijan kohtaamista, 112 ammattioppilaitoksessa. 

Osa ammattioppilaitosten tapahtumista järjestetään yhden päivän aikana esimerkiksi messuina ja osassa oppilaitoksia eri teemoja nostetaan esille koko viikon ajan. Monessa oppilaitoksessa opiskelijat osallistuvat sekä toimintapisteiden suunnitteluun että toteutukseen.

Tulevan viikon aikana SAKU ry:n toimintapiste pystytetään kymmeneen ammattioppilaitokseen. Yhteistyökumppaneina mukana ovat myös EHYT ry, Kirkkohallitus, Liikenneturva, Suomen Mielenterveysseura, Nuorten Akatemia, Rikosuhripäivystys, Seta, SPR, Väestöliitto ja Yeesi.


Amisarki näkyville

Millaista on arki 100-vuotiaan Suomen ammatillisessa koulutuksessa? Onko oppilaitosmaailma muuttunut vai eletäänkö lopulta kuitenkin samojen tavoitteiden ja unelmien keskellä.

Kirjoita, videoi, virkkaa tai värkkää meille amisarkesi! Amisarkea-kisa on käynnissä ja kilpailuaika päättyy 9.10.2017. Kisassa on omat sarjansa ammattiin opiskeleville ja ammatillisen koulutuksen henkilöstölle kolmessa eri lajissa: kirjoita, videoi, virkkaa tai värkkää. Raati palkitsee parhaiden töiden tekijät 100 euron lahjakortilla. Tutustu kisaohjeisiin ja laita kisatyösi matkaan SAKU ry:n toimistolle. 


 

 

Amistamo - yhdessä ryhmäksi

Amistamo tarjoaa valmiita ideoita ja toimintamalleja opiskelijoiden aktivoimiseen. Tapahtuma on suunnattu tutoreille, tutoreiksi aikoville sekä opiskelijakunnan jäsenille. Ensimmäinen Amistamo järjestetään 15.11.2017 Vierumäen Urheiluopistolla. 

Osallistujat testaavat ryhmäyttämisen keinoja, joista sopivimmat voi valita omassa oppilaitoksessa toteutettavaksi. Hinta kuuden tunnin toimintapäivälle sisältäen lounaan on 16 euroa/opiskelija. Luvassa on ryhmähenkeä, yhteisöllisyyttä ja kaverisuhteita edistävää toimintaa myös mukaan vietäväksi! Ilmoittautumiset tapahtumaan 7. marraskuuta mennessä. 

Keilauksen juhlakisat järjestetään Talissa

Henkilöstön 50. keilamestaruuskilpailut heitetään Talin keilahallissa 11. marraskuuta. Talista löytyy keilaajille 36 rataa ja sarjoja vasta-alkajista kilpakeilaajiin. Henkilökohtaisten sarjojen lisäksi heitetään joukkuemestaruuksista kahden ja neljän hengen joukkueina.

Lauantai-iltana järjestetään iltajuhla keilaajille (avec). Seuraa kisasivua, jonne lisätietoa iltajuhlaan ilmoittautumisesta täydennetään mahdollisimman pian. Keilakisoihin ilmoittautuminen tulee tehdä 25. lokakuuta mennessä. 

Tutustu Liikkuvan amiksen -työkalupakkiin

SAKU ry on työstänyt ammatillisten koulutuksen järjestäjien työkaluksi työkalupakin, josta löytyy kattavasti vinkkejä ja ideoita liikkeen lisäämiseen oppilaitoksen arkeen. Työkalupakki soveltuu erityisesti suunnittelutyön tueksi sekä avuksi, kun oppilaitoksen toimintaa aletaan muuttaa kohti fyysistä aktiivisuutta edistävää ympäristöä. 

Työkalupakissa esitellään viisi näkökulmaa, joiden kautta kuka tahansa voi lähteä pohtimaan liikkeen lisäämisen mahdollisuuksia. Näkökulmissa pohditaan fyysisen aktiivisuuden edistämistä opetuksen sisältönä, toimintaympäristöjen muokkaamista, liikuntatottumuksiin vaikuttamista, tapahtumien ja toiminnan järjestämistä sekä henkilöstön kouluttaminen ja motivaatioilmapiiriin vaikuttamista.