SAKU ry:n uutiskirje 2.6.2022

Olet täällä

Syyskuntoon - kisat tulevat

Mitä kuuluu kesäohjelmaasi? Toivottavasti myös mukavia liikuntahetkiä! Katseita tähdätään jo syksyn henkilöstötapahtumiin, jotka pyörähtävät vauhdilla käyntiin heti lukuvuoden alussa.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-4.9.2022  kokoonnutaan Imatralla henkilöstön Syyskisoihin, joissa tuttuina lajeina mukana ovat yleisurheilu, saappaanheitto, beach volley, frisbeegolf, petankki, pesäpallo ja puistosuunnistus. Ilmoittautuminen kisoihin viimeistään 18.8. mennessä. 

Viikkoa myöhemmin 9.-10.9.2022 pakataan golfbägit ja valitaan suunnaksi Raahentienoon golf Siikajoella. Golfissa sarjoina pelataan henkilökohtainen pistebogey, kaikille SAKU-mestari = lyöntipeli (Scr) naisille ja miehille sekä joukkuepeli neljän henkilön joukkueille. Ilmoittautuminen golfiin 25.8. mennessä.

Henkilöstön alkusyksyn kisoissa kertyy liikuntaminuutteja ja askeleita! Oma, 4-10 osallistujan tiimi, kannattaakin laittaa heti lukuvuoden alussa kasaan. Liikkeelle.net-kampanja liikuttaa ammatillisen koulutuksen henkilöstöä 29.8.-25.9. välisenä aikana.


Koulutusta tutorohjaajille

Tutorverkosto (MLL, SLL, SAKU ry, SAKKI ry, Nuorten Akatemia ja Yhessä eteenpäin -hanke) on työstänyt reilun vuoden verran tutortoiminnan suosituksia. Syksyllä suositukset ovat esillä puolen tunnin mittaisissa eväshetkissä, joissa keskustellaan teemoittain eri suosituksista.

Liity kuulolle: 14.9. Opiskelijalähtöisyys ja kaikki hyötyy, 13.10. Tavoitteellisuus ja yhteisöön kiinnittyminen ja 17.11. Jokainen on sopiva tutor ja kasvun tuki. Kaikki eväshetket järjestetään iltapäivisin klo 15.00 alkaen. Ja alkupalaksi voit heti kuunnella Yhessä eteenpäin -hankkeen aiheesta tekemän podcastin!

Liity mukaan myös Tutorohjaajat Facebook-ryhmään. Ryhmässä julkaistaan tapahtuma jokaisesta eväshetkestä tarkempine tietoineen ja linkkeineen. 


 

 

Liikuttavia ideoita Amistamoista

Amistamo on ryhmäyttämiseen keskittyvä liikunnallinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuottaa uusia ideoita oppilaitoksen tutor- ja opiskelijakuntatoimintaan sekä tarjota valmiita toimintamalleja opiskelijoiden ryhmäyttämispäivin, liikuntapäiviin ja harrastetoimintaan. 

Syksyllä järjestetään viikon välein kaksi Amistamo-tapahtumaa: Erityisryhmien Amistamo Järvenpäässä 14.9.2022 ja Amistamo-tapahtuma Forssassa 21.9.2022. Alle 15 euron osallistumismaksul/opiskelija sisältää koko toiminnallisen ohjelman ja ruokailut (aamupala, lounas ja iltapäiväkahvit). Kaikki ryhmänsä viimeistään 23.6.2022 mennessä ilmoittaneet ovat mukana ilmaisen tutorkoulutuksen arvonnassa.

Fressiksen päihderiihi - nyt tallenteena

Opiskelijoiden kevään viimeisessä virtuaalikahvilassa oli aiheena Fressiksen päihderiihi - mitä tiedät päihteistä ja mitä ne sinulle merkitsevät. Vieraana kahvilassa oli terveyden edistämisen asiantuntija Tuulia Råmark Suomen Syöpäyhdistyksestä.  Virtuaalikahvilasta on tehty tallenne, joka on katsottavissa kahden viikon ajan.