SAKU ry:n uutiskirje 24.5.2016

Olet täällä

SAKU ry on tien päällä syksyllä - tilaa tapahtuma!

SAKU ry toteuttaa ensi syksynä SAKU on the road -kiertueen. Kiertueella järjestetään Liikettä amiksiin -teemapäivä 20 eri koulutuksen järjestäjän oppilaitoksissa ja asuntoloissa. Teemapäivien tavoitteena on lisätä liikettä oppilaitoksissa niin, että liike jatkuu ja istuminen vähenee myös teemapäivän jälkeisessä arjessa. Teemapäivät ovat osa OKM:n rahoittamaa Liikettä amiksiin -hanketta ja ovat koulutuksen järjestäjälle maksuttomia.

Päivä sisältää kolme osaa: Lupa liikkua -infotilaisuus koulutuksen järjestäjän johdolle, Liikkuva amis -materiaalitori koko henkilöstölle sekä opiskelijoiden liikuntatapahtuma Amisrata, joka järjestetään yhdessä opiskelijoiden ja heitä ohjaavan henkilöstön kanssa.

Lue lisää ja tilaa tapahtuma: http://www.sakury.net/uutiset/saku-road-liiketta-amiksiin


Hyvinvointivirtaa-viikon infot päivitetty - ilmoittaudu mukaan!

Valtakunnallisella Hyvinvointivirtaa-teemaviikolla järjestettiin viime syksynä lähes 90 tapahtumaa, joissa oli mukana noin 32 000 opiskelijaa. Olisiko ensi syksynä aika puhkaista yhdessä sadan tapahtuman raja? Hyvinvointivirtaa-viikon infoja on nyt päivitetty nettisivuille ja esite postitettu oppilaitoksiin. Jos et ole esitettä saanut, tilaa se itsellesi SAKU ry:n toimistosta.

Lue myös lisää netistä ja ilmoita tapahtumasi mukaan: http://arjenarkki.fi/tyokykypassi/hyvinvointivirtaa


 


 

Vielä ehtii kulttuurivaellukselle

Mitä tulee mieleesi Porvoosta? Punaiset ranta-aitat ja kaunis jokimaisema, tuomiokirkko ja Brunbergin suklaa. Kaikki nämä ja paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa on tarjolla SAKU ry:n kulttuurivaelluksella 1.7.2016. Lähde mukavan porukan mukana tutustumaan Porvooseen ja ilmoittaudu 27.5.2016 mennessä Terhille: terhi.lehmussaari@sakury.net. Kulttuurivaelluksen hinta 55 e / hlö sisältää opastukset, lounaan, kahvit ja jokiristeilyn.


Kestävä työkyky ammatillisen koulutuksen tavoitteeksi

SAKU ry kutsui huhtikuun lopulla koolle työelämän, ammatillisen koulutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijoita keskustelemaan ammatillisen koulutuksen roolista työurien pidentämisessä. Parituntisen aamutuokion aikana kuultiin monia hyviä näkökulmia asiaan. Keskustelua voidaan tiivistää ajatukseen, että käynnissä olevan ammatillisen koulutuksen reformin myötä työ- ja toimintakykyä tulee tarkastella osaamisena, joka läpäisee koko koulutuspolun ja toimii tutkinnon perusteiden ja opetussuunnitelmien punaisena lankana. Työkykypassi on opintokokonaisuus, jolla voidaan pitää työ- ja toimintakyky esillä opintojen alusta niiden loppuun asti.

Lue tiivistelmä käydystä keskustelusta: http://arjenarkki.fi/tiedotteet/2016/kestava-ammattitaito-ammatillisen-koulutuksen-tavoitteeksi


Tramppaajat tulee taas!

Viime syksynä henkilöstölle suunnattu valtakunnallinen Liikkeelle-kampanja kannusti suorastaan turhanaikaiseen tramppaamiseen. Ja ensi syksynä tramppaajat tulevat jälleen! Yhteisen liikuntatavoitteen perässä ollaan 5.9.-30.10.2016. Kaikki liikunta lasketaan ja tiimit voi muodostaa vapaasti haluamallaan tavalla. Lisätietoa tulossa heti lukuvuoden alussa!


SAKU ry:n toimiston väki toivottaa aurinkoista ja liikunnallista kesää! Toimisto palvelee vielä kesäkuun ajan, heinäkuussa lomailemme.