SAKU ry:n uutiskirje 24.10.2016

Olet täällä

Opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät marraskuussa Helsingissä

SAKU ry järjestää yhteistyössä ammatillisen koulutuksen hyvinvointiverkoston toimijoiden kanssa Opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät Helsingissä 16.-17.11. Moniammatillisilla kehittämispäivillä käsitellään ammatillisen koulutuksen ajankohtaisia asioita hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta. Ensimmäisen päivän seminaariosuudessa tarkastellaan opiskeluhyvinvointiin panostamisen vaikutuksia talouteen, oppimistuloksiin ja sosiaaliseen pääomaan. Toisena päivänä osaamista ja ymmärrystä syvennetään työpajoissa teemaryhmittäin.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu 3.11. mennessä. 


Liikkuva amis
oppii paremmin!

Arjen arkki -julkaisusarjassa on lokakuun alussa julkaistu artikkelikokoelma Lupa liikkua – perusteluja ja ideoita liikkeen lisäämiseen ammatillisessa koulutuksessa. Kokoelman artikkelit käsittelevät aktiivisuuden merkitystä niin tutkimustiedon kuin arjen kokemustenkin näkökulmista. Esiin nousee erityisesti fyysisen aktiivisuuden ja parempien oppimistulosten välinen yhteys: Liikkuva amis oppii vaan paremmin!

SAKU ry vierailee samalla teemalla tänä syksynä oppilaitoksissa SAKU on the road -kiertueella. 


Liikuntavuoden laji vaihtuu

Ammattiosaajan liikuntavuoden syys-lokakuun lajina on ollut Amisrata. Muista kertoa meille, millainen rata teillä toteutettiin. Samalla osallistut palkintojen arvontaan. Lisätietoja liikuntavuodesta ja marraskuun lajista, amispidosta, löydät SAKU ry:n sivuilta.


 

 

 

Tervetuloa Liikkuva koulu -seminaariin!

Liikkuva koulu -ohjelma on yksi hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista, jonka osana käynnistetään kokeilut toiselle asteelle ja korkeakouluihin. Kokeilujen tavoitteena on saada oppilaitokset kehittämään ja toteuttamaan aktiivisia opiskeluyhteisöjä ja aktiivista opiskelupäivää. Tammikuussa 2017 avautuu avustushaku lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille Liikkuva koulu -toiminnan kehittämiseksi.

Seminaarissa tutustutaan opiskelijoiden fyysiseen aktiivisuuteen ja saadaan ideoita aktiivisten opiskeluyhteisöjen kehittämiseen. Seminaari on tarkoitettu toisen asteen ja korkeakoulujen toimijoille, kunnille ja koulutuskuntayhtymille sekä sidosryhmille. Seminaari on maksuton. Liikkuva koulu -ohjelman rahoituksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ilmoittautuminen (paikkoja rajoitetusti, päättyy 16.11.) ja lisätietoa: http://www.liikkuvakoulu.fi/toinenaste


Vielä ehtii!

Ilmoittautuminen tansanialaisen jalkapallon turnaukseen päättyy 1.11. Tansanialainen jalkapallo on itse tehdyllä pallolla sekajoukkuein pelattavaa ”sisäfutista”. Turnauksessa on harraste- ja kilpasarjat.

Tyttöjen ja poikien koripallon ilmoittautumisaikaa on jatkettu 3.11. saakka. Koripalloa pelataan harraste- ja kilpasarjassa Espoossa 26.1.2017 järjestettävässä lopputurnauksessa.

Ilmoittautumiset kaikkiin sarjoihin SAKU-ilmossa.


Vastaa, vaikuta ja voita!

Osallistu UKK-instituutin Smart Moves -hankkeen arviointi- ja kehityskyselyyn, vaikuta amisten terveyskasvatukseen ja voita lahjakortti! Kyselyn tuloksia käytetään paitsi hankkeen arviointiin myös tulevien toimien suuntaamiseen. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme 150 euron lahjakorttia Tampereen Sportia Pekkaan. Summalla voi hankkia liikuntavälineitä tai -tarvikkeita oppilaitokseen. Vastaa kyselyyn 28.10.2016 mennessä.