SAKU ry:n uutiskirje 22.5.2017

Olet täällä

Hae mukaan kehittämisryhmiin

Haku SAKU ry:n kehittämisryhmiin on käynnissä. Kehittämisryhmien tehtävänä on antaa palautetta toiminnasta, tuottaa uusia ideoita ja tuoda oppilaitosnäkökulmaa toiminnan kehittämiseen. Samalla kehittämisryhmät ovat mahdollisuus kollegakohtaamisiin ja omien ideoiden sparraamiseen. 

SAKU ry:n toimintaa edistetään opiskelijoiden kulttuuritoiminnan, liikunnan kilpailutoiminnan, viestinnän ja hyvinvoivan amiksen -kehittämisryhmissä. SAKU ry:n jäseniä pyydetään tekemään esityksiä kehittämisryhmien jäseneksi 9.6.2017 mennessä. 


Hyvinvointi virtaa syksyllä

Hyvinvointivirtaa-teemaviikko viikolla 40 tarjoaa lukuvuoden alussa mahdollisuuden opiskelijoiden ryhmäytymiseen. Tapahtumissa nostetaan terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja toiminnallisella ja nuoria innostavalla tavalla esille. 

Tapahtumat tukevat arjessa jaksamista sekä nostavat hyvinvointia pinnalle puheen ja tekojen tasolla. Teemaviikko on yhteinen näyttö ammatillisessa koulutuksessa toteutettavasta hyvinvointityöstä. 

Ilmoittaudu mukaan 12.6. mennessä tapahtumien ketjuun! Viime syksynä tapahtumia järjestettiin liki sadassa oppilaitoksessa!


 

 

Osallistu kisaan ja kuvaa amisarkea

Amisarkea-kisassa haastetaan ammattiin opiskelevia ja ammatillisen koulutuksen henkilöstöä kertomaan kirjoittaen, videoiden, virkaten tai värkäten, miltä arki ammattioppilaitoksissa näyttää. Millaista on arki 100-vuotiaan Suomen ammatillisessa koulutuksessa? Kuinka tulevaisuuden tekijät valmistautuvat ammatteihinsa? Mitä arkisia ja arjen juhlahetkiä ammatilliseen koulutukseen kuuluu?

Kilpailutyön tulee olla ohjeiden mukaan toimitettuna 9.10.2017 mennessä. Kisan raati palkitsee parhaiden töiden tekijät 100 euron lahjakortilla. 

Syyskisoihin valmistaudutaan nyt

Henkilöstön Syyskisojen näyttämönä 1. - 3.9.2017 on Turku. Tapahtuman lajivalikoima on monipuolinen. Omaa parasta tulostaan voi lähteä tavoittelemaan niin golfissa, yleisurheilussa, petankissa, beac volleyssa, saappaanheitossa kuin frisbeegolfissakin. Kaikki suorituspaikat ovat Turun Urheilupuiston alueella, joten kannustusta on omalle porukalle helppo lähteä jakamaan. Ilmoittaudu kisoihin 22.8. mennessä. 

Syksyyn kuuluu myös sekalentis, jolle etsitään kisajärjestäjää. Ohjeet ja avun turnauksen järjestämiseen saat SAKU ry:n toimistolta. Lisätiedot turnauksesta liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäeltä.

Let's Move It -täydennyskoulutukset jatkuvat syksyllä

Syksyllä 2017 toisen asteen liikunnan- ja terveystiedon opettajilla on mahdollisuus osallistua maksuttomiin Let's Move It -täydennyskoulutuksiin. Koulutuksiin voivat osallistua liikunnan ja terveystiedon opettajien lisäksi myös muut oppilaitoksen aktiivisuuden edistämisestä kiinnostuneet. 

Osallistumisen jälkeen osallistujat saavat käyttöönsä Let's Move It -ohjelmakokonaisuuden materiaalit. Materiaaleihin kuuluvat muun muassa terveystietoon upotettava opintokokonaisuus, muille opettajille tarjottavia valmiita materiaaleja oppituntien aktivointiin ja kattava julistemateriaalivalikoima. Koulutuskokonaisuutta levitetään valtakunnallisesti yhteistyössä muun muassa Liikkuvan koulun ja SAKU ry:n kanssa. Koulutuksen toteutuksesta vastaa Tampereen yliopisto.