SAKU ry:n uutiskirje 2.2.2023

Olet täällä

Palloilulajien finaalit vauhtiin

Opiskelijoiden palloilulajien alkuotteluissa pelataan viimeisiä pelejä, ja pian starttaavat finaalit. Koripallo toimii pelin avaajana 8. helmikuuta. Futsalin lopputurnaus pelataan 15. helmikuuta ja salibandyn 29. maaliskuuta. Mukana finaaleissa ovat ammattiopistojen parhaat joukkueet.

Ripeät joukkueet ehtivät vielä ilmoittautua mukaan myös SAKU-sählyyn, jonka ilmoittautuminen on käynnissä 15. helmikuuta asti. SAKU-sählyssä mittaa otetaan osaamisalakohtaisten joukkueiden välillä. 


E-urheilussa lajeina CS:GO ja NHL

Educational Masters -konsepti osallistaa, aktivoi ja tukee e-urheilua harrastavia pelaajapoluilla. Toisen asteen opiskelijat kohtaavat Minor-sarjassa, kun pelitaidoissa kisailevat amisten ja lukioiden joukkueet.

Kevään lajeina mukana ovat yksilöpelinä pelattava NHL ja 6-7 pelaajan joukkueena pelattava CS:GO. Molemmat sarjat huipentuvat toukokuussa pelattaviin finaaleihin. Ilmoittautuminen CS:GO-sarjaan päättyy 17. helmikuuta ja NHL-sarjaan 28. helmikuuta.


 

 

 

Kulttuurintekijät kutsutaan SAKUstars-kisoihin

Opiskelijoiden SAKUstars-kisoissa kilpailulajien kirjo on laaja: musiikkia, näyttämötaidetta, kirjoitelmia, tanssia ja paljon muuta. Osallistumisen iloa on tarjolla kaikille kulttuurintekijöille, kun Kurikassa kisataan 25. - 27. huhtikuuta teemalla "juuret ja versot".

Ennakkosarjoihin ilmoittautuminen ja töiden toimitus tulee tehdä 17. helmikuuta mennessä. Livelajeihin ehtii ilmoittautua mukaan 24. maaliskuuta mennessä.

Myös henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua omaan SAKUstars-sarjaan. Ennakkotyönä toteutettavaan kisaan osallistumistapa on vapaa. Kilpailun teemaa "juuret ja versot" voi tuoda esille kirjoittamalla, kuvaamalla tai videoimalla toteutuksen. Sarjaan voi osallistua yksin tai työryhmänä. Kilpailutöiden tulee olla perillä 31. maaliskuuta mennessä. 

Tee tulosta kotiradalla

Kotiratakisoja on käynnissä sekä opiskelijoille että henkilöstölle. Opiskelijat voivat helmikuusta toukokuun puoliväliin asti osallistua Let's bowl -kisaan. Keilakisaa varten perustetaan kolmen pelaajan tiimi, josta kukin pelaaja pelaa tuloksiin yhden sarjan. Tulosten lähettämisen jälkeen olette kisassa mukana!

Henkilöstön ilma-aseiden kotiratakisassa on kaksi lajia, jotka ovat ilmapistooli ja -kivääri. Tulokset lajeissa tulee tehdä ja toimittaa maaliskuun loppuun mennessä. Jos olet lajissa ensikertalainen, niin apua lajiin tutustumiseen kannattaa kysyä oman oppilaitoksenne ampumaharrastajilta tai paikkakuntasi harrastajaseuralta.

Osallistu työkykypassiperehdytyksiin

SAKU ry järjestää Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönoton tueksi kaksivaiheisen perehdytyksen. Työkykypassistartti 15. helmikuuta kokoaa verkkotapahtumaan työkykypassin käyttöönottoa suunnittelevat. Työkykypassin käyttöönottopajassa 17. maaliskuuta syvennytään työkykypassin käyttöön, materiaaleihin, menetelmiin ja työkaluihin. Verkkotapahtumat ovat maksuttomia. 

Tutorkoulutuksia livenä ja verkossa

SAKU ry:n järjestämissä tutorkoulutuksissa perehdytään tutorin rooliin, tehtäviin ja ryhmänohjaustaitoihin sekä suunnitellaan oppilaitoksessa järjestettävää tutortoimintaa.Tutoreille voi tilata yksi- tai kaksiosaisen perinteisen tutorkoulutuksen tai yksipäiväisen liikuntatutorkoulutuksen. Koulutus tutoreille voidaan toteuttaa myös verkkototeutuksena. Tutustu ja tilaa sopivin koulutus ilmoittautumislomakkeella.