SAKU ry:n uutiskirje 21.4.2017

Olet täällä

SAKUsports pitää liikkeessä

SAKUsports on liikuntatapahtuma, jossa pääosa on yhdessä liikkumisella ja tekemisellä. Pajulahdessa 10.-11. toukokuuta järjestettävässä tapahtumassa lajeina ovat muun muassa kuplafutis, slackline, tanssi ja parkour. 

Kokoa opiskelijaporukkasi 27. huhtikuuta mennessä mukaan sähäkkään toimintaan. Tutoreille tapahtuma on erinomainen paikka kerätä hyvät ideat talteen omassa oppilaitoksessa toteutettavaksi!

SAKUsports-tapahtuman yhteydessä pelataan myös erityisopiskelijoiden salibandyn ja SAKU-sählyn lopputurnaukset. 


Kätköt esiin

Ammattiosaajan liikuntavuoden lajit toteutetaan omalla paikkakunnalla! Lukuvuoden päättävänä lajina on SAKU-kätköily, jossa älypuhelimen kanssa etsimään voi lähteä perus-, multi-, mysteeri-, maisema- tai tapahtumakätköä. 

Kokoa porukka, rekistöidy linkistä löytyvien ohjeiden mukaan ja lähde testaamaan koukuttavaa lajia. Raportoi etsinnät SAKU ry:n Facebook-sivuilla tai lähetä sähköpostilla tiedot toimistolle. Jokaisen lajin jälkeen arvotaan palkintoja tunnelmia ja kuvia jakaneiden kesken. Luvassa on yllättäviä palkintoja myös aktiivisten ryhmien yhteyshenkilöille!


 

Kulttuurivaelluksella tutustutaan Lahteen

Kulttuurivaelluksen kohteena on 16. kesäkuuta Lahti. Historian havinaa on luvassa Tuhkasta nousi Lahti -rooliopastuksella. Ihmeteltävää riittää sekä satama-alueella että Lahden suurmäessä. Luvassa on myös legendaarisia tarinoita Chicago-tourilla. Avaa kesä mukavassa seurassa ja ilmoittaudu mukaan 15. toukokuuta mennessä. 

Hae stipendiä aktiiviselle opiskelijalle

SAKU ry jakaa keväisin juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille nuorille. Hakijoilta odotetaan taitavuutta omalla osaamisalueellaan, omaa aktiivisuutta ja/tai muuta innostavaa aktiivisuutta, opintojen hoitamista sekä osallistumista SAKU-toimintaan. Opiskelijalle voidaan hakea joko kulttuuri-, liikunta tai tutorstipendiä. Stipendihakemusten tulee olla perillä SAKU ry:n toimistolla 3.5.2017 kello 16.00 mennessä. 

Muista myös nämä

Opiskelijoiden karting ajetaan Kaanaassa 18. toukokuuta. Karting ajetaan joukkuekisana, jossa tiimin sijoitus määrittyy aika-ajoissa ja finaalissa. Joukkueessa tulee olla 4 - 6 kuljettajaa. Paikan päällä kuljettajat saavat tarvittavat ajovarusteet, ohjeistuksen ja riittävän opastuksen. Tilaa kisassa on siis niin kokeneille kuskeille kuin keltanokillekin. Ilmoittautumiset kisaan viimeistään 2. toukokuuta mennessä. 

Tulevana viikonloppuna henkilöstön lentopalloturnaus kokoaa liki 40 lentopallojoukkuetta pelaamaan Vierumäelle. Lentopallon suurtapahtumassa sarjoja naisille ja miehille on yksitoista. C-sarjoihin mukaan pääsee ilmoittautumalla ja muihin sarjoihin pääsy perustuu edellisvuosien menestykseen. 

Tiistaina 25. huhtikuuta suunnataan jo Kuopioon, jossa käynnistyy opiskelijoiden SAKUstars-tapahtuma. Paikan päällä nautitaan kolmen päivän aikana musiikista, kuvataiteesta, näyttämötaiteesta, shakista, runoudesta ja tanssista. Näytöslajina valmistetaan kampauskoruja. SAKUstars-kilpailujen teemana on "Sata lasissa".