SAKU ry:n uutiskirje 2.12.2015

Olet täällä

Talvikisoissa on monipuolinen lajikattaus

Vielä on noin kaksi kuukautta aikaa harjoitella kuviot kohdilleen henkilöstön Talvikisoihin, jotka järjestetään Kisakallion Urheiluopistossa 6. - 7.2.2016!

Hiihdä ensin vapaata tai pertsaa. Sukella uima-altaaseen, perhostele, vaihda vapaalle ja ota haltuun SAKU-sekari. Kaada keilat rennolla rytmillä. Sulkapalloa voit lähteä pelaamaan yksin tai yhdessä parin kanssa. Sählymailoja on monessa kisapaikalle matkaavassa autossa, sillä sählyjoukkueita kentillä juoksee reikäpallon perässä monta. Talvikisojen lajivalikoimassa mukana ovat hiihto, sähly, keilailu, sulkapallo ja uinti.

Nyt on aika miettiä lähtijät valmiiksi. Sählyjoukkueiden ilmoittautuminen päättyy jo 14. tammikuuta. Muihin lajeihin ehtii ilmoittautua 27. tammikuuta mennessä. 


Koriksessa pelataan harraste- ja kilpasarjoissa

Löytyykö oppilaitoksestanne koripallosta innostuneita opiskelijoita? Opiskelijoiden koripallomestaruuksista pelataan 21. tammikuuta Espoon Summahallissa.

Otteluissa ratkotaan paremmuutta sekä tyttöjen että poikien sarjoissa. Ilmoittautuessaan joukkue voi valita sarjakseen joko harraste- tai kilpasarjan. Huomioitavaa on, että harrastesarjan joukkueessa ei lisenssipelaajia saa olla mukana. 

Ilmoittautuminen koripalloon päättyy 11. joulukuuta. 


 

Hyvinvointipäivien teemana terveyttä ja hyvinvointia edistävä ohjaus

Miten ammattiin opiskelevien fyysistä toimintakykyä voidaan testata? Entä miten tutkimus- ja seurantatietoa voi hyödyntää oppilaitosten arjessa? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivillä 9. - 10. joulukuuta Tampereella.

Hyvinvointipäivien teemana on terveyttä ja hyvinvointia edistävä ohjaus. Keskiviikon osuus on kaikille seminaariin osallistuville yhteinen. Torstaina osallistujat jakautuvat viiteen teemapajaan, joiden aiheina ovat työkyky, liikunta ja terveystieto, opiskelijoiden osallisuuden vahvistaminen opiskelijakunta- ja tutortoiminnalla, opiskeluhuolto, sujuvat siirtymät ja läpäisyn tehostaminen sekä tehoa tupakasta vieroituksen ohjausosaamiseen.

Ohjelma


SAKUstars-katselmukset lisäävät esiintymisvarmuutta

SAKUstars-kulttuurikilpailut tuovat esille ammattiin opiskelevien osaamista liki 40 lajissa. Sekä ennakko- etttä livesarjoihin ilmoittautuminen alkaa 7.1.2016. Ennakkotyösarjoissa ilmoittauminen päättyy 11. helmikuuta ja livesarjoissa kuukautta myöhemmin 11. maaliskuuta.

Kulttuuritaitajien etsiminen ja valmistautuminen on oppilaitoksissa täydessä vauhdissa. Osassa ammattioppilaitoksia on järjestetty kulttuurikatselmuksia, joissa nuoret kulttuuritaitajat ovat esitelleet osaamistaan oppilaitoksessa. 

Löytyisikö oppilaitoksestanne intoa pistää pystyyn oma paikallistapahtuma? Tarjota opiskelijoillenne tilaisuus loistaa lavalla laulaen, soittaen, tanssien tai räpäten? Katkaista oppilaitosarkea erilaisella osaamisella? Arjen arkki -sivustolta löytyy useita toimintamalleja tapahtuman toteuttamiseen. Katso myös Facebook-sivultamme tunnelmia jo järjestetyistä tapahtumista!