SAKU ry:n uutiskirje 20.1.2017

Olet täällä

Kevätkauden kisatapahtumat käynnistyvät

Kevään liikuntatapahtumat pääsevät täyteen vauhtiin tammikuun viimeisellä viikolla. Opiskelijat aloittavat kevätkauden koripallolla keskiviikkona Espoossa. Koripallon mestaruudesta poikien kilpasarjassa pelaa 4 joukkuetta ja harrastesarjassa 4 joukkuetta. 

Viikonloppuna kokoonnutaan henkilöstökisoihin Vierumäelle. Talvikisoissa (28. - 29.1.) lajeina ovat sähly, keilaus, uinti ja hiihto. Kisoihin on ilmoittautunut mukaan liki 300 osallistujaa. Kisojen järjestelyistä päävastuun kantavat Vierumäen liikuntaneuvojaopiskelijat.


Kuopiossa mennään "sata lasissa"

Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi SAKUstars-kisojen teemana on SATA LASISSA. Savon koulutuskuntayhtymän järjestämissä kisoissa 25. - 27.4.2017 nuorten osaaminen pääsee esille 35 eri kulttuurin lajissa.

Ilmoittautuminen SAKUstars-kisoihin on jo avoinna. Ennakkosarjoihin osallistuvien tulee ilmoittautua 10. helmikuuta mennessä ja livesarjoihin osallistuvien 10. maaliskuuta mennessä. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.


 

 

 

 

Ilmoittaudu nyt edullisemmin SAKUsportsiin

SAKUsports on liikuntatapahtuma, jossa pääosa on liikkumisella ja yhdessä tekemisellä. Kevään tapahtuma järjestetään Pajulahden urheiluopistolla 10. - 11.5.2017. Monipuolisessa lajivalikoimassa mukana ovat esimerkiksi kuplafutis, slackline, parkour ja eräjormailu. 

Tapahtuman tavoitteena on tutustuttaa uusiin lajeihin ja tarjota mahdollisuus höntsäillä tutuissakin lajeissa. Tutoreille tapahtuma antaa käytännön vinkkejä oman oppilaitoksen harrastetoiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Meno on opiskelijoiden näköistä, sillä tapahtuman suunnittelussa päävastuu on liikuntaneuvojaopiskelijoilla. 

Tapahtumapassiin sisältyy yhden vuorokauden majoitus, ruokailut sekä liikuntaohjelma. Ilmoittautuminen on avoinna 27. huhtikuuta asti. Ennakkovaraajan etuhinta 95 euroa/henkilö on voimassa 2. helmikuuta asti. Tämän jälkeen tapahtumapassin hinta on 105 euroa/henkilö.

Liikkuva koulu laajenee ammattioppilaitoksiin

Liikkuva koulu -ohjelma laajenee toisen asteen oppilaitoksiin. Kokeilujen tavoitteena on saada oppilaitokset kehittämään ja toteuttamaan aktiivisia opiskeluyhteisöjä ja -päiviä. Liikkuvassa koulussa istutaan vähemmän ja oppimisessa tehdään toiminnallisia valintoja enemmän.

Opetuksen, olosuhteiden, aktiivisen opiskeluyhteisön ja laaja-alaisen yhteistyön kehittämiseen on haettavissa Aluehallintovirastoista valtionavustusta. Avustuksien haku on avoinna 10.3.2017 asti.

SAKU ry järjestää valmistelujen tueksi kolme hakupajaa, jossa tarjolla on tietoa Ammattioppilaitos Tavastiassa toteutetuista toimintamalleista, ideoita oppilaitoksen liikunnallistamiseen sekä mahdollisuus sparrata oman oppilaitoksen suunnitelmia ryhmässä. Hakupajat järjestetään 16.2. Tampereella, 23.2. Kuopiossa ja 1.3. Oulussa. Tapahtumien ilmoittautuminen aukeaa viikolla 4 osoitteessa www.arjenarkki.fi.

SAKU ry:n jäsenet voivat saada tukea myös Liikkuva koulu -hankehakemuksen valmisteluun. Valmistelussa olevan hankehakemuksen voi lähettää järjestömme asiantuntijoille kommentoitavaksi. Sparraamme ideoitamme ja tarjoamme lisätietoa hankkeenne tueksi. Hankehakemusten tulee olla SAKU ry:ssä 20.2.2017 mennessä. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen sakury@sakury.net ja kerro viestissä, mihin asioihin erityisesti haluaisit kommentteja.