SAKU ry:n uutiskirje 1.9.2021

Olet täällä

Ilmoittaudu alkusyksyn lajeihin pikaisesti

Sinä henkilöstön jäsen, oletko haaveillut golfin peluusta? Nyt on oikea hetki toimia, sillä Vierumäellä järjestetään SAKU ry:n golfmestaruuskisojen yhteydessä 10.-11.9. aloittelijoille soveltuva kokonaisuus. Aloittelijoiden paketti sisältää 2h opetustuokion golfopettajan johdolla sekä harjoituskisan. Golfmestaruuskisojen ilmoittautumisaika on jo umpeutunut, mutta aloittelijoita otetaan mukaan ihan viimeiseen hetkeen asti. Lisätietoa golfopetuksesta ja harjoituskisoista SAKU ry:n sivuilta tästä linkistä.

Palloilusarjat liikuttavat satoja ammattiin opiskelevia. Syksyn ensimmäisiä pelattavia sarjoja ovat jalkapallo ja salibandy. Lisäksi SAKU-sähly käynnistyy oppilaitoksen omilla sisäisillä karsinnoilla. Jalkapallossa täytyy olla hereillä heti, sillä viikolla 37 kerätään ilmoittautumiset kasaan kaikista sarjoista ja poikien kilpasarjan alueelliset turnaukset käynnistyvät oitis. Lisätietoja palloilusarjoista SAKU ry:n tapahtumakalenterista.


Lukiot VS Amikset
E-urheilun educational Masters Minor

E-urheilun Educational Masters Minor -sarja käynnistää opiskelijoiden tapahtumat. Koululiigassa oppilaitokset pääsevät mittaamaan tasonsa muita oppilaitoksia vastaan. Educational Masters -konseptin tarkoituksena on osallistaa, aktivoida ja tukea e-urheilua harrastavia sekä kehittää kansallista elektronisen urheilun pelaajapolkua. Syksyn pelinä Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Mukaan otetaan 64 ensimmäiseksi ilmoittautunutta joukkuetta. Ilmoittautumisessa on syytä olla nopea, sillä se päättyy jo 5.9. Lisätietoa Educational Masters Minor -sarjasta SAKU ry:n sivuilla tästä linkistä.


 

Golfmaila ja selin oleva pelaaja

 

Golfreikä ja pallo vieressä

Educational Master minor lukio VS amikset C5:go liig käynnistyy

Vielä ehdit, Liikkeelle.net-kampanja starttasi 

Henkilöstön syksyn liikuntakampanjassa tavoitellaan jälleen lisäystä liikkumiseen, parempaa oloa ja hyvää mieltä yhdessä tekemisestä. Nyt on hyvä aika koota työyhteisöstä valmiiksi 4-10 osallistujan tiimi ja lähteä mukaan keräämään liikuntaminuutteja Rento-, Kunto- tai Kilpasarjassa. Liikuntaa ja hyvän olon tekoja seurataan Liikkeelle.net-kampanjassa 30.8.-26.9.2021 välisellä ajalla. Kampanjasivusto on avattu ja tiimejä voi vielä lähteä mukaan. Lisätietoja ja tiimien ilmoittautumiseen tästä linkistä liikkeelle.net -sivustolle.

Tilaa SAKU ry:n tutorkoulutus oppilaitokseesi 

Koulutusta ja uusia ideoita oppilaitoksesi tutortoimintaan. Tutustu koulutuksiin ja tilaa juuri teille räätälöity koulutusohjelma. Kaksivaiheisessa tutorkoulutuksessa (6h + 6h) opit toimimaan tutorina, ryhmäyttämisestä, tutortoiminnasta oppilaitoksissa, ryhmän ohjaamisesta, esiintymistaidoista, tutoreiden vuosikellon tekemisestä, tapahtuman järjestämisestä ja toiminnan suunnittelusta. Liikuntatutorkoulutuksessa (6h) lisäät liikettä oppilaitoksen arkeen, saat vinkkejä taukoliikuntaan, ryhmänohjaamiseen ja tapahtumajärjestämisen perusteet. Verkkotutorkoulutuksessa (4h) saat keinoja ryhmäyttämiseen verkon kautta, lisätään yhteisöllisyyttä digitaalisten alustojen avulla, saat perusteet tutorina toimimiseen, ryhmänohjaamiseen sekä tapahtumanjärjestämiseen.

Lue lisää tutorkoulutuksista SAKU ry:n sivuilta tästä linkistä.
Koulutuksen tilaukset ja lisätiedot:  elisa.brusila@sakury.net p. 0404156080 tai sakury@sakury.net 

Amistamo -etsii tapahtumajärjestäjää

Amistamo on ryhmäyttämiseen keskittyvä liikunnallinen yksipäiväinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuottaa uusia ideoita oppilaitosten tutor- ja opiskelijakuntatoimintaan sekä tarjota valmiita toimintamalleja opiskelijoiden ryhmäyttämispäiviin, liikuntapäiviin ja harrastetoimintaan. Onko teillä kiinnostusta ottaa tapahtuma järjestettäväksi yhdessä SAKU ry:n kanssa? Ota yhteyttä: Koulutuskoordinaattori Elisa Brusila, s-posti elisa.brusila@sakury.net tai puh. 040 415 6080. Lue lisää Amistamo tapahtumasta tästä linkistä SAKU ry:n sivuilta.

Ehdota hyvinvoinnin rakentajaa

Hyvinvointivirtaa-viikolla palkitaan jälleen Hyvinvoinnin rakentaja, nyt jo yhdeksättä kertaa. Oppilaitoksen hyvinvoinnin rakentaja voi olla esimerkiksi hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä yhtä hyvin henkilöstöstä tai opiskelijoista.

Löytyykö oppilaitoksestanne etsimämme henkilö? Esittäjänä voi toimia esimerkiksi esimies, opiskeluhuollon työryhmä, opiskelijakunta tai kollega. Ehdotuksen voi tehdä  22.9. mennessä.Tästä linkistä hyvinvoinnin rakentaja ehdotuslomakkeeseen.

Ammattiosaajan työkykypassin valtakunnallinen orientaatio ja käyttöönottopaja

SAKU ry järjestää Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönoton tueksi kaksivaiheisen perehdytyksen. Työkykypassin orientaatio ja käyttöönottopaja ovat henkilöstölle suunnattuja maksuttomia verkkotapahtumia niille, jotka ovat ottamassa työkykypassia käyttöön hyvinvoinnin ja työkyvyn oppimisen välineeksi. 

Työkykypassin orientaatiossa syvennytään hyvinvoinnin ja työkykyisyyden oppimiseen  ja opiskelijoiden hyvinvoinnin merkitykseen ammatillisissa oppilaitoksissa. Tervetuloa verkkotapahtumaan 23.9. kello 14-15. Ilmoittaudu työkykypassin valtakunnalliseen orientaatioon tästä linkistä.

Käyttöönottopajassa perehdytään työkykypassin käyttöön, materiaaleihin, menetelmiin ja työkaluihin
29.9. kello 14-15. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja ottamaan työkykypassi käyttöön. Ilmoittaudu Työkykypassin valtakunnalliseen käyttöönottopajaan tästä linkistä.

Linkki verkkotapahtumiin lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.
Lue lisää ammattiosaajan työkykypassista tästä linkistä työkykypassi.fi -sivustolta.
Lisätietoja verkostokoordinaattori Maria Käkelä, maria.kakela@sakury.net