SAKU ry:n uutiskirje 18.11.2016

Olet täällä

Liikkuva amis -verkkosivut on avattu

SAKU ry:n uusilla liikkuvaamis.fi-verkkosivuilla on perusteluja, kokemuksia ja ideoita oppilaitoksen fyysisen aktiivisuuden edistämiseen. Sivujen sisältö on tuotettu SAKU ry:n ja ammattiopisto Tavastian kanssa toteutetussa Liikkuva Amis -hankkeessa. 

Liikkuva amis -verkkosivuilla on kuvattu, miten rakennusalan työsaliin työstettiin liikuntatila ja millainen on liikuttavan ihana luokka. Sivuilla on kuvattu opiskelijaryhmälle suunnatun työpajan toteuttaminen oman oppilaitoksen oppimisympäristöjen liikkeen lisäämiseksi. Verkkosivuston kirjastosta löydät ladattavaa materiaalia ja linkkejä esiteltyihin teemoihin sekä linkkejä muihin liikkumista tukeviin sivustoihin.


Keilaamaan kotiradalle

Nyt on aika kerätä henkilöstöstä neljän henkilön joukkueita ja suunnata keilahallille. Keilailun kotiratakisassa keiloja kaadetaan omalla paikkakunnalla. Kisaa varten jokainen joukkueen jäsen keilaa kaksi sarjaa. 

Tulosta keilahallille tuloslomake mukaasi ja palauta täytetty lomake 21.12. mennessä SAKU ry:n toimistolle. Tasoitusjärjestelmän ansiosta kisaan pääsee hyvin mukaan myös vasta-alkajana.

Kotiratakilpailuissa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan joukkueen jäsenille ilmainen osallistumisoikeus Talvikisojen keilakisoihin. Talvikisat järjestetään 28. - 29.1.2017 Vierumäellä.


 

 

Amispitoa - onko sitä

Ammattiosaajan liikuntavuosi houkuttelee opiskelijoita liikkeelle lukuvuoden aikana neljällä lajilla. Pääosassa kisoissa eivät ole tulokset ja tilastot, vaan osallistumiset ja yhdessä tekeminen.

Parhaillaan testissä on Amispito, jossa kestävyyttä punnitaan kolmessa lajissa: seinäpidossa työn tekevät reisilihakset, lankutus mittaa vatsalihasten voiman ja riiputus testaa näppien ja selkälihasten pidon. Amispidon avulla joukosta erottuvat niin bilepuntit, kaksneloset kuin liimanäpitkin. Palkintoja arvotaan kaikkien tunnelmia ja kuvia SAKU ry:n Facebook-sivuilla jakaneiden kesken.

Tutustu Amispidon ohjeisiin ja lähetä tiedot ja tunnelmapalat lajista joulukuun aikana.

Taas me on trampattu

Henkilöstön liikuntakampanja saatiin maaliin lokakuun lopussa. Hei, taas me trampataan -liikuntakampanjaan osallistui kahdeksan viikon aikana 31 koulutuksen järjestäjältä 659 tramppaajaa 110 tiimissä. 

Rentosarjan 77 tiimistä terveysliikunnan suosituksen, eli 2,5 tuntia reipasta kestävyysliikuntaa ja kaksi kertaa lihaskuntoa ja liikehallintaa viikossa, saavutti vähintään seitsemänä viikkona 16 tiimiä. Kilpasarjan kärkikolmikossa liikuntaminuutteja keräsivät Hyrian Reippaat, Sitkuttajat Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymästä ja Stadin aikuisopiston kilpailijat.

Tahdotko yhteisen liikkeen jatkuvan? Keväällä omaan oppilaitokseen voi tilata räätälöidyn tilauskampanjan. Lisätietoa tilauskampanjoista on tulossa alkuvuonna.