SAKU ry:n uutiskirje 14.9.2020

Olet täällä

Amistamosta liikuttavia ideoita

Yksipäiväinen Amistamo-tapahtuma kokoaa tutorit, tutoriksi aikovat ja opiskelijakuntien jäsenet 23. syyskuuta Sastamalaan. 

Toimintapäivä tarjoaa valmiita ideoita ja toimintamalleja opiskelijoiden aktivoimiseen. Osallistujat pääsevät päivän aikana testaamaan ryhmäyttämisen keinoja, joista itselle sopivimmat voi napata mukaan omassa oppilaitoksessa toteutettavaksi. 

Ilmoittautumiset Amistamoon osoitteeseen elisa.brusila@sakury.net 18. syyskuuta mennessä.


Hyvinvointipäivät webinaarina

Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät on muutettu järjestettäväksi 26.10.2020 webinaarina sekä kuuden työpajan sarjana. Webinaarin teemana on Hyvinvointi kriisi- ja poikkeustilanteissa. 

Ilmoittaudu mukaan webinaariin ja niin moneen pajaan kuin haluat. Koko paketin hinta on 55 euroa.


 

 

Oikeus osata -valtionavustushaku Työkykypassin ja Liikkuva amis -toiminnan laajentamiseen 

SAKU ry kerää verkostoon niitä koulutuksen järjestäjiä, jotka haluavat ottaa käyttöön, laajentaa ja vakinaistaa ammattiosaajan työkykypassin käyttöä sekä Liikkuva amis -toimintaa. Tutustu valtionavustushaun lisätietoihin ja ilmoittaudu mukaan Maria Käkelälle.

#Amistekeehyvää Hyvinvointivirtaa-viikolla

Hyvinvointivirtaa-viikko nostaa terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja ammattiopistoissa viikolla 40 toiminnallisesti esille. Tulevan syksyn erityisteemoja ovat hyvän tekeminen ja toista arvostava kohtaaminen. #Amistekeehyvää-toimintamalli haastaa ammattiin opiskelevia hyvää tuottavien pop up -tempauksien toteuttamiseen. Saamaan ja jakamaan hyvää mieltä. Tempauksia voi toteuttaa koko viikon, mutta tempauksien toteuttamisen pääpäiväksi on valittu keskiviikko 30. syyskuuta.Teemaviikon suojelijaksi on lupautunut opetusministeri Li Andersson.

Palloilulajien ilmoittautumiset ovat käynnissä

Opiskelijoiden tapahtumista sarjat käynnistyvät ensimmäisenä jalkapallossa. Pojat voivat valita sarjakseen joko kilpa- tai harrastesarjan, joista alkupelien kautta haetaan paikkaa lopputurnaukseen. Tyttöjen sarja pelataan suoraan lopputurnauksena. Ilmoittautumisella on jo kiire, sillä joukkueen voi ilmoittaa mukaan 15. syyskuuta mennessä. 

Henkilöstön sekalentisturnaus pelataan 28.-29. marraskuuta Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksin isännöiminä Kauhajoella. Sekalentiksessä on sääntöjä, jotka varmistavat lentopallon elämisen sekajoukkueilla. Letkeässä pelitapahtumassa naista ei peleissä torjuta, eikä mies saa lyödä palloa hypystä. Ilmoittautuminen turnaukseen on avoinna 4. marraskuuta asti.

Kaikki treenaus lentopalloon sopii mainiosti mukaan myös henkilöstön liikuntakampanjaan. Liikkeelle.net-kampanjassa kerätään liikuntaminuutteja ja askeleita 7.9.-4.10.2020 välisenä aikana. Oman tiiminsä voi ilmoittaa mukaan joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjaan.