SAKU ry:n uutiskirje 14.8.2020

Olet täällä

Ilmoittaudu alkusyksyn lajeihin pikaisesti

Henkilöstön Syyskisat käynnistävät SAKU ry:n tulevan lukuvuoden tapahtumat! Syyskisat järjestetään 5.-6. syyskuuta Kalajoella. Lajivalikoimassa mukana ovat yleisurheilu, beach volley, frisbeegolf, petankki, saappaanheitto, maastojuoksu ja hiekkapesis. Ekstralajeina Kalajoella testiin pääsevät ninja- ja fatbikekisat. Ilmoittautumiset kisoihin tulee tehdä 19. elokuuta mennessä.

Syyskisoista viikon kuluttua lähdetään rannikolle uudelleen, kun henkilöstön golfkisat startataan 400 vuotta täyttävässä Kokkolassa. Yksilökisaan mahtuu mukaan 120 pelaajaa ja joukkuekisaan maksimissaan 25 joukkuetta. Ilmoittautumiset viheriölle 4. syyskuuta mennessä.

Opiskelijoiden tapahtumista pelit alkavat ensimmäisenä jalkapallossa. Pojat voivat valita sarjakseen joko kilpa- tai harrastesarjan, joista alkupelien kautta haetaan paikkaa lopputurnaukseen. Tyttöjen sarja on pelattu yleensä suoraan lopputurnauksena. Joukkueet tulee ilmoittaa mukaan 11. syyskuuta mennessä. 


Hyvää oloa ja vireyttä liikuntakampanjasta

Henkilöstön Liikkeelle.net-kampanjassa kerätään 7.9.-4.10.2020 liikuntaminuutteja tiimiläisille mieluisista lajeista. Kokoa kampanjaan omalta koulutuksen järjestäjältä 4-10 osallistujan tiimi. Ottakaa kampanjasta lisäsyke yhteiseen liikkumiseen ja hyvän olon lisäämiseen työyhteisössänne. 

Tiimin voi ilmoittaa mukaan joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjaan. Liikuntakampanjan nettisivusto avataan tiimeille viikkoa ennen kampanjan alkua.


 

 

 

 

 

#Amistekeehyvää Hyvinvointivirtaa-viikolla

Hyvinvointivirtaa-viikko nostaa terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja ammattiopistoissa viikolla 40 toiminnallisesti esille. Tulevan syksyn erityisteemoja ovat hyvän tekeminen ja toista arvostava kohtaaminen. #Amistekeehyvää-toimintamalli haastaa ammattiin opiskelevia hyvää tuottavien pop up -tempauksien toteuttamiseen. Saamaan ja jakamaan hyvää mieltä! Tempauksia voi toteuttaa koko viikon, mutta tempauksien toteuttamisen pääpäiväksi on valittu keskiviikko 30. syyskuuta.

Vielä ehtii ilmoittautua tapahtumien virtaan ja tempauksien toteuttajaksi. Muista myös tutustua teemaviikon yhteistyökumppaneiden tarjontaan. Lisäksi teemaviikolla on haussa ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentaja 2020.

Amistamosta liikuttavia ideoita

Yksipäiväinen Amistamo-tapahtuma kokoaa tutorit, tutoriksi aikovat ja opiskelijakuntien jäsenet 23. syyskuuta Sastamalaan. Toimintapäivä tarjoaa valmiita ideoita ja toimintamalleja opiskelijoiden aktivoimiseen. Osallistujat pääsevät päivän aikana testaamaan ryhmäyttämisen keinoja, joista itselle sopivimmat voi napata mukaan omassa oppilaitoksessa toteutettavaksi. Ilmoittautumiset Amistamoon 15. syyskuuta mennessä. 

Tutustu Toimiva asuntola nuorille! -selvitykseen

SAKU ry:n Toimiva asuntola nuorille! -selvitys kartoitti kunnallisten nuorisotoimien ja ammatillisten oppilaitosten asuntoloiden yhteistyötä. Selvitystä varten tiedusteltiin kokemuksia yhteistyöstä kunnallisilta nuorisotoimilta, ammatillisten oppilaitosten asuntolatoiminnasta vastaavalta johdolta, asuntolaohjaajilta ja asuntolassa asuvilta nuorilta. Selvitysraportissa avataan monipuolisesti ja kattavasti näitä kokemuksia sekä esitellään suositukset yhteistyön toteuttamiselle.

Yhteistyön hyödyllisyyttä perusteltiin vastauksissa tiedonvaihdolla, yhteisellä kohderyhmällä ja tavoitteilla sekä nuorten osallisuuden ja kohtaamisen edistämisellä. Yhteistyön toteuttamista estävät pääosin kuitenkin molempien toimijoiden niukat resurssit. Yhteistyöllä voisi kuitenkin olla mahdollisuutta saada resursseista eniten irti ja edistää toimivaa moniammatillista yhteistyötä. Lisäksi asuntolaohjaajat voisivat saada kunnallisista nuorisotoimista tärkeää vertaistukea työhönsä.