SAKU ry:n uutiskirje 1.4.2020

Olet täällä

SAKU-tapahtumia etänä 

Koronavirustilanne on peruuttanut keväälle suunnitellut SAKU ry:n opiskelijoiden ja henkilöstön liikuntatapahtumat. Stadin ammattiopiston järjestämät SAKUstars-kisat on siirretty syyskuulle.

SAKU ry:n kevään toimintaan on tulossa useita virikkeitä etäoppimisen ja -työn tueksi. Heti käyttövalmiina työkaluna on työkykypassi, opiskelijoita liikkumaan kannustaa Liikevirtaa-kampanja, SAKU-lentiksessä kisataan lentishaasteilla ja vinkkilistalle on tulossa myös kulttuuriesityksiä ja SAKUgames-minikisat.

Kevään verkostotapaamiset, seminaarit ja kehittämisryhmäkokoukset pyritään toteuttamaan etäyhteyden kautta. Tilatut tutorkoulutukset siirretään syksyyn. Muista SAKU ry:n kouluttajilta tilatuista koulutuksista ja työpajoista sovitaan erikseen. 


Hae stipendiä aktiiviselle opiskelijalle

SAKU ry:n juhlavuosirahaston stipendihaku on nyt avoinna. Kuluneen lukuvuoden stipendien haussa huomioidaan mukaan hakemukset, jotka ovat saapuneet perille 4.5.2020 mennessä. 

Stipendihaussa mukana olevan opiskelijan tulee olla osallistunut johonkin SAKU-toimintaan kuten esimerkiksi SAKUstars-kulttuurikilpailuihin, liikunnan kilpa- tai harrastetoimintaan, kampanjoihin, harrastetutorkoulutuksiin tai työkykypassin suorittamiseen. Hakijalta edellytetään myös aktiivista osallistumista ja/tai muiden innostamista sekä opintojen hoitamista.

Siirry hakulomakkeelle


 

 

Liity Liikevirtaan

Kevään uusi opiskelijoiden Liikevirtaa-kampanja on käynnissä huhtikuun ajan. Kampanjan tavoitteena on lisätä liikkumisen valintoja, kasvattaa jokaisen omaa vihreää kädenjälkeä ja edistää samalla sekä omaa että yhteisön hyvinvointia.

Ilmoita oppilaitoksesi mukaan, niin saat käyttöösi maksuttomat kampanjamateriaalit. Kampanjan materiaaleja on päivitetty tukemaan opiskelijoiden omaehtoista liikkumista ja etäopiskelua. 

Tule kuulolle Opiskeluhyvinvointia myös etänä -webinaariin

Mitä kuuluu etäopiskelijalle? Miten opiskeluhyvinvoinnin tuki toimii poikkeustilanteessa opiskelijan rinnalla? Opiskeluhyvinvointia myös etänä -webinaari järjestetään 28. huhtikuuta kello 12.30-15.30. Webinaarissa kuullaan opiskelijoiden ajatuksia etäopetuksesta. Nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia kertoo poikkeustilanteen vaikutuksista nuorten hyvinvointiin. Asiantuntijakoordinaattori Elina Marjamäki tuo esille mielen hyvinvoinnin tukikeinoja.

Webinaari  päättyy paneelikeskusteluun, jossa ammatillisen kentän opiskeluhuollon toimijat kertovat käytännön kokemuksiaan ja hyviä toimintamalleja hyvinvoinnin tukemiseen etänä. Mukana paneelissa ovat koulutuspäällikkö Katariina Autio Valkeakosken ammattiopistosta, kampuspappi Sonja Turunen Salpauksesta, opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen Sataedusta, opiskeluhuollon koordinaattori Seija Kärki Savon ammattiopistosta ja kuraattori Juuso Ahopelto Sedusta. Linkki webinaariin julkaistaan SAKU ry:n nettisivuilla myöhemmin.