SAKU ry:n uutiskirje 10.1.2023

Olet täällä

Liikuntapyörteitä amiksiin

Jälleen liikutaan! SAKU ry järjestää ammattiin opiskelevien liikuttamisesta kiinnostuneille koulutuspäivät 25.-26.1. tammikuuta Tampereella. Lajeista tutustumme frisbeegolfin tekniikoihin ja valmistaudumme kevään kotiratakisaan. Asiantuntevat vinkit kuntonyrkkeilytunnin pitoon amiksessa tarjoaa olympiamitalisti Mira Potkonen.

Esittelyssä olevat oppilaitosten toimintamallit, KAO:sta, Keudasta ja Spesiasta, rakentavat amiksiin liikuntamyönteisempää toimintakulttuuria. THL:n tutkimuspäällikkö Kaija Appelqvist-Schmidlechner käsittelee puheenvuorossaan liikuntaa ja urheilua nuoren mielen hyvinvoinnin tukena. Ilmoittautumiset koulutukseen viimeistään 18. tammikuuta mennessä.


Kohti kestävää ammattilaisuutta

Tammikuun opiskelijoille suunnatun virtuaalikahvilan teemana on kestävä kehitys. Kahvilassa esitellään Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hanke sekä SAKU ry:n Liikevirtaa-kampanja. 

Virtuaalikahvila on avoinna 25. tammikuuta klo 9.15-10.15. Kahvilan loppuun on varattu aikaa teemaan liittyvälle keskustelulle.


 

 

Henkilöstön Talvikisat ovat jo helmikuussa

Nyt lähdetään Talvikisoihin pohjoiseen! Henkilöstön Talvikisat tarjoavat 11.-12. helmikuuta Rovaniemellä haastetta, hauskuutta ja yhteistä tekemistä kollegojen kanssa. Lajivalikoimassa mukana ovat hiihto, keilaus, sähly, uinti ja ekstralaji.

Hiihdossa laduilla kiidetään 8,5 tai 28,5 kilometrin matkat joko retkihiihdossa ilman ajanottoa tai kilpahiihdossa emit-ajanottojärjestelmää hyödyntäen. Ja jos hiihtotaitosi kaipaa hiomista, niin hiihtoa ennen on mahdollista osallistua Reijo Jylhän vetämälle hiihtoklinikalle. Talvikisoissa tehdään myös aivan uusi lajivaltaus henkilöstön kisoissa, sillä ekstralajina on mahdollisuus mitata taitojaan e-urheilussa. Ilmoittaudu mukaan Talvikisoihin 26. tammikuuta mennessä. 

Kulttuurintekijät kutsutaan SAKUstars-kisoihin

Opiskelijoiden SAKUstars-kisoissa kilpailulajien kirjo on laaja: musiikkia, näyttämötaidetta, kirjoitelmia, tanssia ja paljon muuta. Osallistumisen iloa on tarjolla kaikille kulttuurintekijöille, kun Kurikassa kisataan 25.-27. huhtikuuta teemalla "juuret ja versot".

Ennakkosarjoihin ilmoittautuminen ja töiden toimitus tulee tehdä 17. helmikuuta mennessä. Livelajeihin ehtii ilmoittautua mukaan 24. maaliskuuta mennessä. 

Myös henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua omaan SAKUstars-sarjaan. Ennakkotyönä toteutettavaan kisaan osallistumistapa on vapaa. Kilpailun teemaa "juuret ja versot" voi tuoda esille kirjoittamalla, kuvaamalla tai videoimalla toteutuksen. Sarjaan voi osallistua yksin tai työryhmänä. Kilpailutöiden tulee olla perillä 31. maaliskuuta mennessä. 

Liikkeelle kotiradalla

Talvikisoihin voi valmistautua myös osallistumalla kotiratakeilaukseen. Henkilöstön kotiratakisassa kaadetaan keiloja neljän hengen joukkueissa omalla paikkakunnalla. Joukkueessa voi olla sekä miehiä että naisia. Joukkueen tulos lasketaan  kilpailjoiden keilaamien kahden sarjan tasoituksellisista tuloksista. Lähetä joukkueesi tulos kisaan viimeistään 31. tammikuuta mennessä. 

Vai lähtisittekö työporukalla testaamaan ilma-aseiden kotiratakisaa, jossa lajeina mukana ovat ilmapistooli ja ilmakivääri. Tuloksensa voi tammi-maaliskuun aikana postittaa joko kilpasarjaan (kokemusta omaaville) tai rentosarjaan (aloittelijoille). Kolmella osallistujalla voi osallistua myös joukkuekisaan, jonka tulokset lasketaan henkilökohtaisen kilpailun pisteistä. Tarvittaessa apua lajiin tutustumiseen kannattaa kysyä oman oppilaitoksen ampumaharrastajilta tai paikkakunnan ampumaseuralta.