Liikkuva amis -uutiskirje 2/2017

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan tämän lukuvuodenajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

Liikkuva 100 -vuotias Suomi! 

Nyt juhlitaan satavuotiasta Suomea sadan toiston sarjoilla. Kerää sata toistoa yksin, kaksin tai porukalla. 

Sataa toistoa voi hyödyntää pulssin nostattamiseen tai pienen kisan pystyttämiseen.

Valitse sadan toiston lajiksi sata kyykkyä, sata rappusta, sata punnerrustasata pallorallia tai vaikka sata koria. Mikä on teidän sykettä nostattavin lajinne? 

 

Löydät kaikki liikuntaimpulssit myös Liikkuva amis -sivuston Kirjastosta. Uudet impulssit lisätään aina sinne niiden ilmestymisen jälkeen ja voit vaikka tulostaa impulssit luokkahuoneen tai työtilan seinälle. 
 

Liikkuva amis ei häiriköi (niin paljon).
Jos opiskelija pääsee purkamaan energiaansa myönteisellä tavalla, se auttaa keskittymään paremmin oppitunneilla.(Martela & Järvilehto 2012 )