Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 8/2023

Olet täällä

 

 

                                     

Hei sinä liikuttaja!

Tervetuloa mukaan Liikuntaimpulssin matkaan. SAKU ry:n Liikkuva amis -toiminnan viestintä tapahtuu tämän kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeen kautta. Uutiskirje tulee kertomaan sinulle:

 • tulevien Liikkuva amis -kohtaamisten ajankohdat, kohtaamisten teemat sekä ennakkovalmistautumisen
 • edellisen kohtaamisen tärkeimmät nostot
 • Ideoidenvaihtopäivien ajankohdat ja päivien ohjelman
 • liikuntavinkkejä arjen aktivointiin
 • SAKU-toiminnan ajankohtaisen noston

 

 

Liikkuva amis -toiminnan lukuvuosi 2023 - 2024                       

SAKU ry:n Liikkuva amis -toiminta sekä Liikkuva amis -polku starttaavat uuteen lukuvuoteen. 

Liikkuva amis -toiminta tarjoaa tukea ja materiaalia ammatillisille koulutuksen järjestäjille heidän Liikkuva opiskelu -toiminnan toteuttamiseen. Liikkuva amis -toiminnan tavoitteena on edistää fyysistä aktiivisuutta tukevien oppimisympäristöjen toteutumista ammatillisissa oppilaitoksissa.

Käytännön työkaluja ovat esimerkiksi:

 • Työkalupakki: täynnä ideoita ja toimintatapoja, eri näkökulmia hyödyntäen
 • Ideapaja: valmis työkalu opettajalle / ohjaajalle, jonka kautta opiskelijat pääsevät pohtimaan liikkeen lisäämisen tarvetta opiskelupäivien aikana ja vaikuttamaan omaan opiskeluympäristöön
 • Liikuntatutorkoulutus: perehdytys liikkeen lisäämiseen merkitykseen sekä valmiuksia arjen liikkeen lisäämiseen, taukoliikkumisen, erilaisten tempausten, tapahtumien tai oppimisympäristöjen kehittämisen kautta
 • Kiinni startegiaan -malli: tukee liikettä edistävän toiminnan ja muun uuden kehitetyn toiminnan juurruttamista organisaation arkeen. Malli on kehitetty yhdessä ammatillisten oppilaitosten kanssa, mutta se on sovellettavissa mihin tahansa toimintaympäristöön. 

Lisääntyneen liikkeen myötä monelle jo tuttu sanonta ”Liikkuva amis oppii vaan paremmin” toteutuu.

Nämä kaikki työkalut ja monet muut löytyvät Liikkuva amis -sivustolta liikkuvaamis.fi ja ovat vapaasti hyödynnettävissä. Ota käyttöön teidän oppilaitokseen tällä hetkellä sopivat työkalut!

Liikkuva amis -toiminnassa tärkeää on yhteisyö, niin oman oman oppilaitoksen sisällä kuin valtakunnallisesti. Liikkuva amis -polulla pääseet kuulemaan kaikista liikkeen lisäämmisen työkaluista ja SAKU ry:n toiminnasta tarkemmin sekä jakamaan ajatuksia ja kokemuksia valtakunnallisen verkoston kanssa. Liikkuva amis -polku auttaa myös oppilaitosta suunnittelemaan liikkkeen lisäämisen toimintaa pitkäjänteisesti ja pohtimaan mitkä ovat niitä oman toiminnan tärkeitä kohtia. 

HUOM! Liikkuva amis -sivusto on päivityksessä ja sivusto avataan valmiina syykuun alussa. Liikkuva amis -toiminnasta löytyy lisätietoa SAKU ry:n sivuilta tai voit olla suoraan yhteydessä: tiina.hasari@sakury.net

Liikkuva amis -polun kohtaamiset lukuvuonna 2023- 2024 

Liikkuva amis -polku on tapa luoda liikettä oppilaitoksiin. Yhdessä verkoston kanssa ideoidaan uutta toimintaa, viedään ideat käytäntöön, katsotaan liikkeen lisäämistä eri näkökulmista ja juurrutetaan uusi toiminta osaksi oppilaitoksen arkea. Polun tavoitteena on, että fyysinen aktiivisuus ja liikunnan ilo lisääntyy! 

Tervetuloa mukaan polulle ja yhteiselle matkalle niin uudet toimijat kuin liikkeen lisäämisen työtä pidemmän aikaa tehneet. Tule mukaan linjoille syyskuussa! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja kutsua voit välittää myös eteenpäin omassa työyhteisössä. Löydät linkin lisätietoihin sekä  syyskuun kohtaamiseen TÄSTÄ! 

Syksy 2023

Kevät 2024

 • 13.2.2024 klo. 14-16 Polun 3. kohtaaminen: Uudet näkökulmat liikkeen lisäämiseen (teams)
 • 21.3.2024 Ideoidenvaihtopäivä (tapahtumapaikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • 21.5.2024 klo. 14-16 Polun 4. kohtaaminen: Osaksi arkea (teams)

 

Liikkuva amis -sivusto sekä Liikuntaimpulssi uudistuvat

Liikkuva amis -sivusto

Liikkuva amis -sivusto on saamassa uuden ilmeen lukuvuoden alun kunniaksi. Sivuston uudistuksessa pyritään huomioimaan teidän käyttäjien toiveita sekä tuomaan selkeästi esille erilaiset työkalut ja arjen toimintaa tukevat mallit. Toivottavasti uusittu sivusto auttaa teitä arjen työssä ja on käytännällinen työkalu. 

Liikkuva amis -sivusto sivusto avataan taas syykuun alussa. Liikkuva amis -toiminnasta löytyy lisätietoa SAKU ry:n sivuilta tai voit olla suoraan yhteydessä: tiina.hasari@sakury.net

Liikuntaimpulssi

Myös  Liikuntaimpulssi on saamassa päivityksen. Tämän syksyn seuraava uutiskirje ilmestyy ma 18.9. ja tulemme lähettämään tämän uudistetun uutiskirjeen kaikille SAKU ry:n yhteyshenkilöille. Jatkossa uutiskirje lähetetään kuitenkin tuttuun tapaan Liikkuva amis -yhteyshenkilöille sekä muille uutiskirjeen tilanneille. Uutiskirjeen tilaaminen onnistuu kätevästi SAKU ry:n etusivun alalaidasta löytyvän tilauslomakkeen kautta. 

 

Liikkumalla työkykyä nyt - kampanja 18.-22.9.2023 (vk 38)

Liikkumalla työkykyä nyt on Liikkuva opiskelu -ohjelman sekä eri kumppaneiden yhteinen työkykyä edistävä kampanja. Kampanja järjestetään 18.–22.9.2023.

Viiden päivän aikana Liikkuva opiskelu -ohjelma ja kumppanit nostavat esille omia parhaita käytäntöjään ja työkalujaan työkyvyn edistämiseksi.

Kampanjan tavoitteena on lisätä valtakunnallista tietoisuutta työkyvyn ja toimintakyvyn edistämisestä liikunnan ja liikkumisen keinoin. Lisäksi kampanjan pyrkimys on lisätä opiskelijoiden sekä opettajien ymmärrystä liikkumisen merkityksestä suhteessa tulevan ammatin vaatimuksiin. 

SAKU ry mukana kampanjassa 

 • Uusitun Liikkuva amis -sivuston julkaiseminen
 • Uusittu Liikuntaimpulssi lähetetään kaikille SAKU ry:n yhteyshenkilöille
 • Liikkuva amis -polun lukuvuoden ensimmäinen kohtaaminen 19.9. klo. 14-16 (teams - kaikille avoin) 
 • Liikkuva amis -toiminta sekä työkalut esittelyssä SAKU ry:n somessa
 • Ammattiosaajan työkykypassi oppilaitoksen hyvinvointityön menetelmänä -mediatiedote

Lisätietoa Liikkumalla työkykyä nyt -kampanjasta löytyy TÄÄLTÄ! 

 

Hyvinvoiva henkilöstö laittaa syksyn käyntiin Golfissa sekä liikkuu porukalla Liikuntakampanjassa!

Golf 8.-9.9.2023 Nokia
Harrastatko golfia? Onko sinulla green card? Tule mittaamaan taitosi SAKU ry:n golfkilpailuihin. Ole nopea ilmoittautumisten kanssa, sillä paikat viheriölle täyttyvät nopeasti. Nyt myös uutena golfopetusta aloittelijoille!

Lue lisää tapahtumasta TÄÄLTÄ. 

Liikkeelle -kampanja 4.9.-1.10.2023
Ammatillisen koulutuksen maksuton liikuntakampanja haastaa syksyisin henkilöstön huolehtimaan hyvinvoinnistaan osoitteessa liikkeelle.net. Liikuntakampanjan aikana tiimeissä kerätään askeleita, liikuntaminuutteja tai molempia. Kampanjassa edetään tiimeinä. Oman työyhteisön tiimi voi olla juuri se tsemppaaja, mikä kannustaa tekemään hyvää oloa ja jaksamista lisääviä valintoja. Kampanjasivusto aukeaa elokuussa ja tiimit pääsevät kirjautumaan sivustolle viikkoa ennen kampanjan alkua eli ma 28.8. alkaen osoitteessa liikkeelle.net. 

Lue lisää kampanjasta TÄÄLTÄ.

Tutoreiden Amistamossa seikkaillaan syksyllä! 

Ensi syksyn erityisryhmien Amistamon järjestää Ammatiopisto Live. Syksyllä seikkaillaan Sääksjärven luontomaisemissa Nurmijärvellä. Tavoitteena on tuottaa elämyksellinen luontopäivä opiskelijoille sekä tarjota uusia ideoita ja uskallusta seuraaviin koitoksiin. Tapahtuma on suunnattu tutoreille, tutoriksi haluaville sekä opiskelijakunnan jäsenille. 
Tapahtumapäivä tulee olemaan 13.9.2023 ja tapahtumamaksu sisältää aamupalan, lounaan, iltapäiväkahvit ja seikkailuvälineet.
Lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään tutortoiminnan työpaja henkilöstölle.  
Lue lisää tapahtumasta ja ilmoita ryhmäsi mukaan. 

PS. Jos oman Amistamo-tapahtuman järjestäminen teidän oppilaitoksessa kiinnostaa, ole yhteydessä SAKU ry:n toimistoon. Tapahtuma on loistava oppimisen paikka järjestäville opiskelijoille, kun he pääsevät itse suunnittelemaan sekä toteuttamaan tapahtuman. 
Katso koonnit edellisten Amistamo -tapahtumien toimintapisteistä ja ota ideat käyttöön tutoreiden kanssa. Ideat löytyvät TÄÄLTÄ.