Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 4/2018

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan tämän lukuvuodenajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

Smart moves -taukoliikuntaa!

Välillä on hyvä hyödyntää valmiita taukoliikuntavideoita. 

Testaa Smart movesin -taukoliikuntavideo, joka on tehty ammattiin opiskeleville. Avaa alla oleva linkki, laita tietokoneeseen äänet päälle ja heijasta video videotykillä opiskelijoille. 

Nyt vaan liikkumaan Fight School -teemalla. Klikkaa video auki TÄSTÄ!

Liikkuva amis ei hajota paikkoja (paitsi vahingossa).
Kun nuoret osallistuvat ja suunnittelevat itse, he kokevat omistajuutta luomiinsa tiloihin. Tämä lisää yhteistä tekemistä, tilojen arvostamista sekä liikkumista .(Rajala, Turpeinen & Laine  2013)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.