Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 4/2017

Olet täällä

 

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

 

Tulet saamaan tämän lukuvuodenajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

Tuoliton torstai! 

Tuoliton torstai -teemapäivän tarkoituksena on miettiä keinoja istumisen vähentämiseen.

Kiinnittäkää torstaisin opiskelijoiden kanssa huomiota opiskelupäivien istumiseen käytettyyn aikaan ja istumisen tauottamiseen. Onko mahdollista vaihtaa päivän aikana työasentoa, tauottaa istumista ainakin puolen tunnin välein tai välillä seistä tunnilla istumisen sijaan?

Löydät Tuoliton torstai julisteen TÄSTÄ  tai osoitteesta: www.liikkuvaamis.fi/#tapahtumat-tempaukset
Tulosta juliste luokkahuoneen seinälle ja kerätkää ympärille vinkkejä istumisen tauottamiseen. 

 

Liikkuva amis pääsee ylös sängystä (myös 40 -vuotiaana)
Liikunta koulupäivän aikana opettaa nuorelle pysyvän liikunnallisen elämäntavan, jolla edistää omaa terveyttä.(Syväoja, Kantomaa, Laine, Jaakkola, Pyhältö & Tammelin 2012 )