Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 3/2020

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

 

 

Elämyksiä geokätköilystä

Geokätköily on hauska ja seikkailullinen ulkoiluharrastus. Tapoja harrastaa on yhtä paljon kuin harrastajia ja jokainen löytää lajista itselleen mielenkiintoisia puolia.
Geokätköily sopii niin luonnossa liikkujalle, elämyksiä etsivälle, historiasta kiinnostuneelle, veneilijälle, kiipeilijälle, älyllisiä haasteita hakevalle, tekniikasta kiinnostuneelle kuin kuntoilijallekin.

Tustustu tarkemmin geokätköilyyn tästä: www.geokätköt.fi

Tulosta maaliskuun impulssi osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Parhaita ympäristöjä liikkumiselle ovat paikat, jotka sallivat leikkisyyden. Tällaisissa paikoissa liikutaan rennosti huvitellen ja tilaa luovasti käyttäen. On tärkeää huomioida, että tutkimuksen nuorista kukaan ei yhdistänyt omaehtoista liikkumista terveyteen. Terveyden edistäminen liikunnan avulla ei siis saa välttämättä nuoria omaehtoisesti liikkeelle. (Hasanen E. 2017. Nuorten omaehtoinen liikkuminen - Arkeen sopivia, merkityksellisiä palasia. Liikunta & Tiede 54: 6/17. Tutkimusartikkelit 2017 osa I, 9-12)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.