Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 3/2018

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan tämän lukuvuodenajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

SAKU ry x-breikki! 

Liikkuvaa yhdessä SAKU ry aiheisen X-breikin avulla! 

X-breikki on valmis taukoliikunta, mikä sopii tehtäväksi mihin väliin vain opiskelupäivän aikana kun taukoa tarvitaan. Heijasta X-breikki luokassa videotykin avulla opiskelijoille. Niin helppoa se on! 

Voit myös laittaa liikuntahetken taustalle hieman musiikkiakin, jos siltä tuntuu! :) 

Löydät SAKU ry X-breikin TÄSTÄ tai osoitteesta: http://www.liikkuvaamis.fi/#kirjasto

 

Liikkuvalla amiksella on kavereita!
Liikuntatoiminta voi kehittää nuoren kykyjä kuunnella ja noudattaa ohjeita sekä valita tilanteeseen sopivat toimintatavat. Liikunnan avulla nuori voi myös purkaa ja käsitelllä tunteitaan, mikä on perusta hyvälle sosiaaliselle vuorovaikutukselle (Syäoja, Kantomaa, Laine, Pyhältö & Tammelin 2012)