Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 3/2017

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

 

Tulet saamaan tämän lukuvuodenajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

Liikkuva amis X-breikki! 

Liikkukaa yhdessä Liikkuva amis -aiheisen X-breikin avulla.  

X-breikki on valmis taukoliikunta, mikä sopii tehtäväksi mihin väliin vain opiskelupäivän aikana kun taukoa tarvitaan. Heijasta X-breikki luokassa videotykin avulla opiskelijoille. Niin helppoa se on! 

Voit tietysti laittaa  liikuntahetken taustalle hieman musiikkiakin, jos siltä tuntuu! :) 

Löydät Liikkuva amis X-breikin TÄSTÄ. 
Kaikki liikuntaimpulssit löytyy osoitteesta: www.liikkuvaamis.fi/#kirjasto

 

Liikkuva amis ei nukahda pystyyn. 
Liikunta auttaa keskittymään ja vähentää häiriökäyttäytymistä ja auttaa myös rentoutumaan ja jaksamaan näin opinnoissa. (Syväoja, Kantomaa, Laine, Jaakkola, Pyhältö & Tammelin 2012 )