Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 2/2019

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

On aika pistää jalalla koreasti!

Helppo tapa katkaista istumista tai lisätä muuten liikettä opiskelupäivään löytyy netistä. Esimerkiksi YouTuben videoista löytyy paljon valmiita taukojumppia ja ohjattuja venyttelyjä. Opettajan ei tarvitse alkaa liikunnanohjaajaksi. Riittää, että laittaa videon pyörimään ja vähän musiikkia taustalle – ja liikkuu tietysti itsekin opiskelijoiden kanssa.

Don Miquelin taukotanssi on varma hyvän mielen ja helppojen liikkeiden jumppa/tanssi. Tyyli on vapaa mutta pakollinen!

Tarjolla puolitoista minuuttia liikettä ja naurua: klikkaa tästä

Tulosta helmikuun impulssi luokan seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Parhaita ympäristöjä liikkumiselle ovat paikat, jotka sallivat leikkisyyden.Tällaisissa paikoissa liikutaan rennosti huvitellen ja tilaa luovasti käyttäen. (Hasanen E. 2017. Nuorten omaehtoinen liikkuminen - Arkeen sopivia, merkityksellisiä palasia. Liikunta & Tiede 54.)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.