Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 12/2019

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

 

 

 

Hyvinvoinnin joulukalenteri

SAKU ry teki yhteistyössä Smart Moves -hankkeen ja Yeesi ry:n kanssa joulukalenterin hyvinvoinnin teemoista.
Ota kalenteri käyttöön ja saat vinkkejä hyvinvoinnin teemoista jokaiselle päivälle jouluun asti:

Klikkaa tästä Hyvinvoinnin joulukalenteriin!

Tulosta joulukuun impulssi oppilaitoksen seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

On muistettava, että yksilö voi olla fyysisesti aktiivinen monella tapaa, vaikkei harrastaisikaan liikuntaa. Esimerkiksi luonnossa liikkuminen tai arkisten puuhastelujen kautta saatu liike on terveyden edistämisen näkökulmasta riittävä fyysinen rasitus.

(Vanttaja M., Tähtinen J., Zacheus T. & Koski P. 2017. Liikkumattomuuden jäljillä. Pitkittäistutkimus vähän liikuntaa harrastavien nuorten liikuntasuhteesta ja liikunta-aktiivisuuden muutoksista. Nuorisotutkimusseura. Helsinki: Unigrafia)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.