Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 1/2023

Olet täällä

 

 

 

 

                                     

Hei sinä liikuttaja!

Tervetuloa mukaan uudistuneen Liikuntaimpulssin matkaan. SAKU ry:n Liikkuva amis -toiminnan viestintä tapahtuu jatkossa tämän kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeen kautta. Liikuntaimpulssi tulee kertomaan sinulle:

 • tulevien Liikkuva amis -kohtaamisten ajankohdat, kohtaamisten teemat sekä ennakkovalmistautumisen
 • edellisen kohtaamisen tärkeimmät nostot
 • Ideoidenvaihtopäivien ajankohdat ja päivien ohjelman
 • liikuntavinkkejä arjen aktivointiin
 • SAKU-toiminnan ajankohtaisen noston
 

 

Liikkuva amis -polun 3. kohtaaminen 11.1.2023                                

Liikkuva amis -polun 3. kohtaaminen pidetään 11.1. klo. 14:00 - 16:00 Teamsin välityksellä. Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat polulla kulkijat! 
Kohtaamisen  aiheena on Uudet näkökulmat liikken lisäämiseen:

Jokaiseen kohtaamiseen pyydetään osallistujia tekemään jonkinlainen ennakkovalmistautuminen. Tämän voit tehdä yksin tai yhdessä kollegoiden kanssa. Ennakkotehtävän voit tehdä yhteiseen Padlet -alustaan. 

Kohtaamisen kutsu ja osallistumislinkki - tavataan ensi viikolla 

Marraskuun Ideoidenvaihtopäivän satoa Tampereelta

Liikkuva amis -polun ideoidenvaihtopäivät pidettiin marraskuussa Tampereella. Tapahtuman nimen mukaisesti päivän ohjelman ytimessä oli ajatusten ja ideoiden vaihtaminen. Inspiraatiota haettiin tutustumalla Tredun Santalahdentien toimipisteen liikuttamisen ideoihin ja keskustellen jaettiin parhaita kokemuksia ja oivalluksia omista oppilaitoksista.

Päivän aikana opittua:
 • Leikinomaisuus sopii toisille opiskelijoille hyvin, toisille ei sitten ollenkaan.
 • Oppilaitoksen arkeen on mahdollista mahduttaa liikuntaa paljonkin, kun luodaan rakenteet, jotka sitä tukevat. Lisää liikettä voidaan saada esimerkiksi pajatoiminnasta, kerhotoiminnasta tai viikoittaiseen työjärjestykseen varatusta liikunnalle pyhitetystä ajasta. 
 • Liikuntalajikokeilut voivat parhaimmillaan muuttaa asenteita ja auttaa opiskelijoita harrastusten löytämisessä.
 • Kaupungin liikunnanohjaajat ja urheiluseurat voivat olla hyvä lisäresurssi oppilaitoksen liikuntatoiminnan kehittämiseen.
 • Arkiliikunnan merkitys on tärkeä. Kun kävelee joka paikkaan, liikuntaa tulee päivän aikana aika paljon. Kävelyn voi yhdistää myös monen alan opintoihin: asioiden hoitamista, kaupassa käymistä, tavaran ja materiaalien noutamista jne.
 • Käytäväkin voi toimia liikuntapaikkana säbästä hernepussien heittelyyn!
 • Tapahtumat innostavat monia: turnaukset ja haasteottelut koulutusalakohtaisilla joukkueilla, kilpa- ja höntsäsarjat, yleisurheilulajien olympialaiset jne.
 • Otetaan liikuntasalit ja kuntosalit käyttöön! Annetaan tilojen käytöstä vastuuta esim. tutoropiskelijoille.
 • Ja vielä viimeisenä: sydän mukana, niin tulosta tulee!


Seuraava Ideoidenvaihtopäivä 4.5.2023 Savon ammattiopistossa. 

Savon koulutuskuntayhtymä Sakky on palkittu vuoden liikkuvana oppilaitoksena 2022.
-
Aktiivinen Sakky on paitsi aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä, mutta myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kattokäsite. Kyse ei ole vain liikunnasta ja aktivoitumisesta, vaan laajemmasta asiasta, kertoo koordinaattori Annika Jäntti.

 

Liikuntapyörteitä amikseen! 

Jälleen liikutaan! Kohdataan oppilaitoksissa ja avarretaan katsetta oman oppilaitoksen ulkopuolelle. Liikkuminen ja yhdessä liikkuminen rakentavat terveellisempää elämää, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja vahvistavat jaksamista opinnoissa sekä työelämään siirryttäessä.

SAKU ry:n järjestämät Liikuntapyörteitä amikseen! -koulutuspäivät 25.-26.1.2023 on suunnattu kaikille ammattiin opiskelevien liikuttamisesta kiinnostuneille. Lajeista tutustumme frisbeegolfin tekniikoihin ja valmistaudumme kevään kotiratakisaan sekä saamme kovat vinkit kuntonyrkkeilytunnin pitoon. Esittelyssä olevat oppilaitosten toimintamallit rakentavat amiksiin liikuntamyönteisempää toimintakulttuuria. THL:n tutkimuspäällikkö Kaija Appelqvist-Schmidlechner tarkastelee liikuntaa ja urheilua nuoren mielen hyvinvoinnin tukena.

LATAA OHJELMA TÄSTÄ! 

Ilmoittautuminen päättyy 11.1.2023 

Tapahtuman kutsu ja ilmoittautuminen - nähdään Varalassa. 

Virtuaalikahvila

Opiskelijoille suunnattu virtuaalikahvila keskiviikkona 25.1.2022 klo 9.15-10.15.
"Kohti kestävää ammattilaisuutta" virtuaalikahvilassa teemana on kestävä kehitys. Kahvilassa esitellään VASKI-hanke – Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus sekä SAKU ry:n Liikevirtaa-kampanja.
Tule kuulolle saamaan ideoita huhtikuun kampanjan toteutustapoihin tai kysymään ja keskustelemaan teemaan liittyen.

Virtuaalikahvilan kutsu ja osallistumislinkki - tavataan kahvilassa

Amisvartti

Kevään 2023 uudet opiskelijoiden tekemät taukoliikuntavideot eli Amisvartit starttaavat ensi viikon tiistaina eli 10.1. klo. 10:30 SAKU ry:n somekanavilla. Tämän jälkeen niin uudet kuin vanhat Amisvartit löytyvät Liikkuva amis -ideapankista. Hyödyntäkää näitä opiskelupäivien tauottamiseen. 

Amisvartti tarjoaa opiskelu-ja työpäivän keskelle rentoa energiaa, iloa ja hyvää oloa amisvartillisella liikettä. Varttien tavoitteena on kannustaa ottamaan liikettä opintoihin mukaan ja lisätä yhteisöllisyyttä omassa oppilaitoksessa ja ammattiopistojen välillä. 

Liity liikkeeseen mukaan!

Edelleen on mahdollista lähteä tekemään oppilaitoksen oma Amisvartti tälle keväälle.  Varaa paikkasi ja näytä miten teidän amiksessa liikutaan!

Katso tarkempi ohjeistus Amisvartin tekoon TÄÄLTÄ!

Katso vapaat viikot Liity Amisvarttiin -sivulta.

Varaukset ja lisätiedot: tiina.hasari@sakury.net