Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 11/2019

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

Istumalentis

Haluatko kohottaa yhteishenkeä tai pitää lyhyen liikuntahetken opiskelijoiden kanssa?
Kokeilkaa porukalla istumalentistä. Istumalentikseen tarvitset ison kevyen pallon, ilmapallon tai soft-pallon sekä penkkejä, pöytiä tai laitoja lentisverkoksi pelikentän keskelle. Sitten vain turnaus pystyyn!

Vastaa lyhyeen kyselyyn liikuntaimpulssien käytöstä ja voita hulavanne! 
Vastaamaan pääset TÄSTÄ. 
Vastaa kyselyyn 21.11.2019 mennessä.

Tulosta marraskuun impulssi oppilaitoksen seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Olisi parasta, jos nuoren liikuntatottumukset muotoutuisivat ilman tietoista valintaa terveyttä ja hyvinvointia edistämiseksi. Ulkonäkökeskeinen liikkumisen perustelu voi pilata hauskan asian.

(Ojala, K. 2017. Nuori, liikunta ja ulkonäkö. Liikunta & Tiede 54: 6/17. Tutkimusartikkelit 2017 osa I, 4-8)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.