Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 11/2018

Olet täällä

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

Valitse paras tie huipulle – portaat!

5.–11.11.2018 vietetään valtakunnallisia porraspäiviä. Kunnossa kaiken ikää -ohjelman tuottama kampanja on suunnattu työyhteisöille, mutta se sopii ilman muuta myös oppilaitoksiin koko yhteisön yhteiseksi haasteeksi. Porraspäivien aikana kannustetaan käyttämään portaita hissin sijaan. Portaiden tuottamaan arkiliikuntaan ja terveyshyötyihin kannustavat mm. hissien ja portaiden yhteyteen tulostettavat kampanjamateriaalit.

Tulosta valmiit porraskampanjan julisteet täältä.
Katso lisätietoa kampanjasta!

Tulosta marraskuun impulssi luokan seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi/portfolio/liikuntaimpulssit

Lisää liikettä amiksiin – miksi?
Yksilöiden kokemukset ja liikunnalle antamat merkitykset ovat erilaisia. Tästä syystä myösliikuntaan aktivoivien keinojen pitää olla erilaisia eri ihmisille. Kaikille soveltuvaa helppoa jahalpaa ihmelääkettä ei ole olemassa. (Vanttaja M., Tähtinen J., Zacheus T. & Koski P. 2017. Liikkumattomuuden jäljillä.)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.