Liikkuva amis -liikuntaimpulssi 10/2019

Olet täällä

 

 

Hei sinä liikuttaja!

Amiksiin tarvitaan lisää liikettä. Perusteita fyysisen aktiivisuuden lisäämiselle oppilaitoksissa löytyy runsaasti: virkeyden lisääntyminen, rauhallisemmat opetustilanteet, paremmat oppimistulokset, turhan häiriköinnin ja paikkojen rikkomisen väheneminen sekä yhteishengen paraneminen. Tavoitteena on muuttaa pienin askelin oppilaitoskulttuuria niin, että ympäristössä on lupa liikkua ja aktiivisuudelle on tarjolla tiloja, joissa liikkuu ehkä jopa huomaamattaan. Pienillä ideoilla saa jo paljon aikaan, eikä kaikki ole aina kiinni rahasta.

Tulet saamaan myös tämän lukuvuoden ajan joka kuukausi sähköpostiisi valmiin liikuntaimpulssin. Kuukauden liikuntaimpulssi on virike, joka on lyhytkestoinen ja helppo tapa lisätä aktiivisuutta oman opetusryhmäsi kanssa.

 

 

 

Toiminnalliset käytävät

Oletko miettinyt miten lisätä liikettä käytäville?
Enää ei tarvitse. 

Lapin koulutuskeskus Redun Kittilän toimipiste näyttää videolla esimerkkiä, miten asia on heillä toteutettu. Saa kopioida! Katsotaa video vaikka oman ryhmän kanssa ja inspiroitukaa yhdessä. Katso tästä parin minuutin VIDEO

 

Tulosta lokakuun impulssi oppilaitoksen seinälle osoitteesta: liikkuvaamis.fi

Lisää liikettä amiksiin – miksi?

Noin 70 % Liikkuva opiskelu -kyselyyn vastanneista opiskelijoista kokee mielekkäänä, että tarjolla olisi vaihtoehtoisia tapoja istua ja oppilaitoksen olosuhteita kehitettäisiin liikkumista lisääviksi.

(Kämppi, Inkinen, Kujala, Tammelin & Laine 2018. Lisää liikettä ammattiin opiskelun tueksi. Tuloksia ammattiin opiskelevien nuorten liikkumisesta, ajatuksia liikkumisen lisäämisestä ja ennusteita fyysisestä työkyvystä. LIKES-tutkimuskeskus)

Selaa tästä linkistä aiempia Liikkuva amis -liikuntaimpulsseja.