Asuntolaohjauksen uutiskirje 4/2024

Olet täällä

Asuntolaohjauksen uutiskirjeessä on asuntolaohjauksen ajankohtaisia asioita ja tietoa tulevista tapahtumista.
SAKU ry julkaisee uutiskirjeitä joka toinen kuukausi. Uutiskirjeeseen löytyy linkki myös asuntolaohjaajat.net -sivustolta. 

 

Valtakunnalliset asumisenohjauksen päivät

Valtakunnalliset asumisenohjauksen päivät järjestetään Kokkolassa 13.-14.6.2024. Päivien aikana on luvassa inspiroivia luentoja, puhuttelevia kohtaamisia ja ennen kaikkea verkostoitumista ja mukavaa yhdessä oloa kollegoiden seurassa.
Tilaisuuden järjestää Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu yhteistyössä SAKU ry:n, aluehallintovirastojen sekä Opetushallituksen kanssa.

Tapahtuman kohderyhmää ovat perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen asuntola-/asumisenohjauksen väki sekä kaikki oppivelvollisuuden piiriin kuuluvasta asuntolatoiminnasta kiinnostuneet.

Muistattehan ilmoittautua päiville viimeistään 7.6.

Tilaisuus on maksuton, osallistujat vastaavat itse mahdollisista majoitus-, matka- ja ruokailukustannuksista. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

ILMOITTAUDU

Syksyn Amistamo-tapahtumat tutoreille ja opiskelijakunnalle

Amistamo on ryhmäyttämiseen keskittyvä tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuottaa uusia ideoita oppilaitosten tutor- ja opiskelijakuntatoimintaan sekä tarjota valmiita toimintamalleja opiskelijoiden ryhmäyttämispäiviin, liikuntapäiviin ja harrastetoimintaan.

Amistamon rasteilla osallistujat pääsevät itse kokeilemaan erilaisia ryhmäyttämisen keinoja. Lisäksi rastien pitäjät kertovat vinkkejä, miten toimintarasteja voi hyödyntää esimerkiksi omassa oppilaitoksessa uusien opiskelijoiden ryhmäyttämisessä, luokan yhteishengen kohottamisessa tai tauoilla pidettävässä toiminnassa.

Amistamo keskiviikkona 18.9.2024 Lapualla. Järjestäjinä toimii Sedu ja STEP-koulutus. Lisätietoja täältä.
Erityisryhmien Amistamo keskiviikkona 25.9.2024 Janakkalassa.  Järjestäjänä toimii Kiipulan ammattiopisto. Lisätietoja täältä.

Ennakkoilmoittautuminen: Ilmoita ryhmäsi mukaan tapahtumaan 20.6.2024 mennessä, niin osallistut SAKU ry:n maksuttoman tutorkoulutuksen arvontaan! 

Asuntolatoiminnan ABC-hankkeen koulutukset
Hankkeen koulutukset tarjoavat tietoa ja käytännön työkaluja etenkin tukea tarvitsevien asukkaiden kohtaamiseen ja heidän kanssaan toimimiseen. Koulutuksiin osallistujat saavat osaamista haastavan vuorovaikutuksen kohtaamiseen ja ennaltaehkäisyyn, tunne- ja mielenterveystaitojen vahvistamiseen sekä asuntola-asumisen arjen rakentamiseen. Tavoitteena on, että asuntolaohjaajat osaltaan tukevat asukkaiden opiskelua ja tasapainoiseksi aikuiseksi kasvua. Hankkeessa toteutetaan neljä koulutusosiota, jotka ovat laajuudeltaan 2op. Kaikki koulutusosiot toteutetaan kaksi kertaa samansisältöisenä.

Syksyllä 2024 toteutetaan koulutukset Mielenhyvinvointi ja tunnetaidot sekä Ratkaisukeskeisiä ja erityispedagogisia työtapoja asumisen tarpeisiin.
Keväällä 2025 toteutetaan koulutukset Pedagoginen turvallisuus sekä Asuntolan toimijat oppimista ja opiskelua tukemassa.

Lue lisää hankkeesta ja ilmoittaudu koulutuksiin

Tilaa syksylle tutorkoulutus

Voit tilata yksi- tai kaksiosaisen perinteisen tutorkoulutuksen tai yksipäiväisen liikuntatutorkoulutuksen. Lisäksi meiltä on mahdollisuus tilata verkkototeutuksena tutorkoulutus.
Tilaa SAKU ry:n tutorkoulutus

Kotiratakisana frisbeegolfia ja pyöräilyä

Kotiratakisaan voit osallistua omalla paikkakunnallasi ja tämä on suunnattu, niin ammatillisen koulutuksen henkilöstölle kuin opiskelijoillekin.

Frisbeegolf käynnissä 1.4.-30.6.

Pyöräily käynnissä 1.7.-30.9.

Syksyllä jatketaan joka toinen kuukausi kohdaten Teamissa klo 15-16. Päivämäärät julkaistaan Asumisenohjauksen päivillä. 

Asuntolaohjauksen verkostoa koordinoi SAKU ry yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Lisätietoa asuntolaohjaajille sivuilta www.asuntolaohjaajat.net tai liity "Asuntolaohjaajat" suljettuun FB-ryhmään.
Asuntolaohjauksen uutiskirjeen voi tilata tai perua täältä SAKU ry:n -sivuston alalaidasta

Uutiskirjeasioissa ota yhteyttä:
Elisa Brusila
koulutuskoordinaattori, SAKU ry
elisa.brusila@sakury.net

VEKE-asioissa ota yhteyttä:
Maria Käkelä
kehittämispäällikkö, SAKU ry
maria.kakela@sakury.net