Asuntolaohjauksen uutiskirje 3/2024

Olet täällä

Asuntolaohjauksen uutiskirjeessä on asuntolaohjauksen ajankohtaisia asioita ja tietoa tulevista tapahtumista.
SAKU ry julkaisee uutiskirjeitä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Uutiskirjeeseen löytyy linkki myös asuntolaohjaajat.net -sivustolta. 

 

Valtakunnalliset asumisenohjauksen päivät

Missä? Kokkolassa, järjestäjänä Kpedu.
Milloin 13-14.6.2024
Missä majoitutaan? Kiintiö varattu Sokos Hotel Kaarlesta  varaustunnuksella aso2024.
Majoittua voi myös Kokkolan asuntolassa. Kyselyt Matti Kuusela 044-7250127 mahdollisuus tulla majoittumaan jo keskiviikkona.
Muita majoituksia voi kysyä omatoimisesti muista Kokkolan hotelleista ja Kokkola-Campingistä.
Mitä Tarviit mukaan? Torstaina on mahdollisuus harrastaa liikuntaa sisätiloissa (sulkapalloa, sählyä, kuntosali) Jos aiot liikkua, mukaan sellainen varustus.
Ota mukaasi istuin! röhnö(ilmasohva), retkituoli, säkkituoli tms. Joku missä tunnet olosi leppoisaksi.
Hinta ja ilmoittautumistiedot julkistetaan 9.4. virtuaalitapaamisessa.

Asuntolaohjaajien virtuaalikohtaamiset

Virtuaalikohtaamisiin ovat tervetulleita kaikki asuntolaohjaajat ja asuntolatoiminnan parissa työskentelevät. Kohtaamisissa kuullaan asuntoloita ja asuntolaohjausta koskevia ajankohtaisia asioita ja vaihdetaan kuulumisia. Toivomme, että kohtaamisissa ollaan avoimesti läsnä, kamerat ja mikit auki rohkeasti. SAKU ry toteuttaa virtuaalikohtaamiset yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Tavataan verkossa joka toinen kuukausi kello 15-16.

Seuraava kohtaaminen tiistaina 9.4. klo 15-16 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

OPH:n laadukkaan asuntolatoiminnan tilaisuus 
Tervetuloa kuulemaan asuntolatoiminnan laatusuosituksista tiistaina 23.4.2024 klo 14.30-15.30 (Teams). Tapahtuma on suunnattu asuntoloiden toiminnasta vastaaville ja asuntolaohjaajille laadukkaan asuntolatoiminnan toteutuksen tueksi sekä toiminnan arvioimiseksi ja kehittämiseksi. Ilmoittautuminen 21.4. mennessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

OPH:n kasvatuksen ja koulutuksen turvallisuussivusto koulutuksen järjestäjien tukena

Asuntolatoiminnan ABC-hankkeen koulutukset
Hankkeen koulutukset tarjoavat tietoa ja käytännön työkaluja etenkin tukea tarvitsevien asukkaiden kohtaamiseen ja heidän kanssaan toimimiseen. Koulutuksiin osallistujat saavat osaamista haastavan vuorovaikutuksen kohtaamiseen ja ennaltaehkäisyyn, tunne- ja mielenterveystaitojen vahvistamiseen sekä asuntola-asumisen arjen rakentamiseen. Tavoitteena on, että asuntolaohjaajat osaltaan tukevat asukkaiden opiskelua ja tasapainoiseksi aikuiseksi kasvua. Hankkeessa toteutetaan neljä koulutusosiota, jotka ovat laajuudeltaan 2op. Kaikki koulutusosiot toteutetaan kaksi kertaa samansisältöisenä.

Syksyllä 2024 toteutetaan koulutukset Mielenhyvinvointi ja tunnetaidot sekä Ratkaisukeskeisiä ja erityispedagogisia työtapoja asumisen tarpeisiin.
Keväällä 2025 toteutetaan koulutukset Pedagoginen turvallisuus sekä Asuntolan toimijat oppimista ja opiskelua tukemassa.

Lue lisää hankkeesta ja ilmoittaudu koulutuksiin

Lisää liikettä ja vihreitä tekoja
Liikevirtaa-kampanjassa lisätään yhteisöllisyyttä liikunnan ja vihreiden tekojen avulla.  Kampanjaa voi toteuttaa erilaisina teemapäivinä tai lähtemällä mukaan keräämään liikuntaminuutteja ja vihreitä tekoja valtakunnallisessa liikuntahaasteessa. Maksuton kampanja on käynnissä huhtikuun ajan.
Kampanjakuukauden tueksi SAKU ry tuottaa materiaalia ja ideoita toiminnan toteuttamiseen omassa oppilaitoksessa. Ilmoittautuneet oppilaitokset saavat käyttöönsä sähköisen materiaalipaketin kampanjan toteuttamisen tueksi.

Lue lisää kampanjasta

Tilaa keväälle tutorkoulutus

Voit tilata yksi- tai kaksiosaisen perinteisen tutorkoulutuksen tai yksipäiväisen liikuntatutorkoulutuksen. Lisäksi meiltä on mahdollisuus tilata verkkototeutuksena tutorkoulutus. Sisällöt ja hinnat löytyvät linkistä:
Tilaa SAKU ry:n tutorkoulutus

 

Asuntolaohjauksen verkostoa koordinoi SAKU ry yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Lisätietoa asuntolaohjaajille sivuilta www.asuntolaohjaajat.net tai liity asuntolaohjaajat suljettuun FB-ryhmään.
Asuntolaohjauksen uutiskirjeen voi tilata tai perua täältä SAKU ry:n -sivuston alalaidasta

Uutiskirjeasioissa ota yhteyttä:
Elisa Brusila
koulutuskoordinaattori, SAKU ry
elisa.brusila@sakury.net

VEKE-asioissa ota yhteyttä:
Maria Käkelä
kehittämispäällikkö, SAKU ry
maria.kakela@sakury.net