Asuntolaohjauksen uutiskirje 2/2022

Olet täällä

Asuntolaohjauksen uutiskirjeessä on asuntolaohjauksen ajankohtaisia asioita ja tietoa tulevista tapahtumista.
Uutiskirjeitä julkaisemme vähintään kaksi kertaa vuodessa. Uutiskirjeeseen löytyy linkki myös asuntolaohjaajat.net -sivustolta. 

Asuntolaohjauksen valtakunnalliset päivät Kiipulassa 2022


Asuntolaohjauksen valtakunnalliset päivät toteutetaan tänä vuonna 13.–14.6.2022 Janakkalassa Kiipulassa. Yhteistyössä järjestämässä ovat Kiipulan ammattiopisto, SAKU ry sekä Opetushallitus. Asumisen ohjauksen päivien teemana on ”kohtaamisia”. Teeman konkretisoinnissa on mukana Mielenrauha Oy, jonka kanssa Kiipula on tehnyt tuloksellista yhteistyötä koko ammattiopiston henkilöstön osaamisen kehittämisessä. Luvassa on ajantasaista tietoa, yhteistä työskentelyä, ja virkistävää yhteistä ajanviettoa.
Ohjelma ja ilmoittautuminen löytyy www.asuntolaohjaajat.net -sivulta. Paikalle voi saapua jo sunnuntai-iltana ja ohjelma päättyy tiistaina lounaaseen.

Tapaamisiin Kiipulassa!

Amisbarometrin tulokset julkaistu

Amisbarometri-tutkimuksen ovat toteuttaneet Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ry ja Opetuksen ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus. Neljännen kerran toteutetussa kyselyssä on selvitetty ammattiin opiskelevien opiskelukokemuksia, arkea ja hyvinvointia. Tiedonkeruu on toteutettu marraskuusta maaliskuuhun 2021–2022 ja kyselyyn vastasi 14 460 opiskelijaa. Joka toinen vuosi tehtävä Amisbarometri-tutkimus tarjoaa monipuolista tietoa ammattiin opiskelevien elämästä, jota oppilaitokset ja niiden sidosryhmät voivat hyödyntää omiin tarpeisiin.

Kyselyn vastausten perusteella esiin nousee, että sukupuolivähemmistöön kuuluvien ammattikoululaisten opintojen keskeyttämisriski on selvästi suurempi kuin muilla tuoreeseen amisbarometriin vastanneilla. Sukupuolivähemmistöillä vastauksissa korostuivat kiusaaminen, häirintä, syrjintä ja rasismi. Alle 20-vuotiaista miehistä 64 prosenttia koki olonsa täysin turvalliseksi, naisista 54 prosenttia ja vain 35 prosenttia muuta sukupuolta olevista ja niistä, jotka eivät halunneet kertoa sukupuoltaan, barometrissä todetaan.

Tästä linkistä pääset tutkimuksen tuloksiin https://sakkiry.fi/amisbarometri2022/

Miten puhua kannabiksesta 24.5. etäkoulutus


Ehyt ry:n etäkoulutus miten puhua kannabiksesta 24.5. klo 14–16. Kaikille avoimessa koulutuksessa saat lisätietoa kannabiksen ehkäisyyn ja puheeksi ottoon. Koulutuksessa käydään läpi mm. mitä kannabis on, paljonko sitä käytetään, mitkä ovat sen vaikutukset sekä seuraamukset käytöstä. Koulutuksessa tarjotaan vinkkejä ja työkaluja kannabiskeskustelujen ja puheeksi ottamisen tueksi.
Ilmoittaudu mukaan 23.5. klo 15 mennessä. Ilmoittaudu Ehyt ry:n etäkoulutukseen tästä linkistä. Koulutus toteutetaan Microsoft Teams -alustalla ja koulutuksen osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Lue lisää koulutuksesta Ehyt ry:n sivuilta täältä.

VeKe- asuntolaohjauksen vertaiskehittämisen työkalu käyttöön


VeKe-malli on itsearvioinnin, vertaistuen ja yhteiskehittämisen menetelmä. Vertaisarviointimallin avulla tehdään asuntolaohjaustyötä näkyväksi ja lisätään sen merkitystä esimies- ja johtotasolle, sekä koko oppilaitokselle. Veke löytyy nyt asuntolaohjaajat.net-sivustolta.

 

Asuntolaohjauksen verkostoa koordinoi SAKU ry yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.
Lisätietoa asuntolaohjaajille sivuilta www.asuntolaohjaajat.net tai liity asuntolaohjaajat suljettuun FB-ryhmään.
Asuntolaohjauksen uutiskirjeen voi tilata tai perua täältä SAKU ry:n -sivuston alalaidasta

Asuntola-asioissa ota yhteyttä:
Maria Käkelä
verkostokoordinaattori, SAKU ry
maria.kakela@sakury.net 

Uutiskirjeasioissa ota yhteyttä:
Terhi Lehmussaari
järjestösihteeri, SAKU ry
terhi.lehmussaari@sakury.net