Asuntolaohjauksen uutiskirje 1/2024

Olet täällä

Asuntolaohjauksen uutiskirjeessä on asuntolaohjauksen ajankohtaisia asioita ja tietoa tulevista tapahtumista.
SAKU ry julkaisee uutiskirjeitä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Uutiskirjeeseen löytyy linkki myös asuntolaohjaajat.net -sivustolta. 

 

Asuntolatoiminnan ABC-hanke

Hankkeen koulutukset tarjoavat tietoa ja käytännön työkaluja etenkin tukea tarvitsevien asukkaiden kohtaamiseen ja heidän kanssaan toimimiseen. Koulutuksiin osallistujat saavat osaamista haastavan vuorovaikutuksen kohtaamiseen ja ennaltaehkäisyyn, tunne- ja mielenterveystaitojen vahvistamiseen sekä asuntola-asumisen arjen rakentamiseen. Tavoitteena on, että asuntolaohjaajat osaltaan tukevat asukkaiden opiskelua ja tasapainoiseksi aikuiseksi kasvua. Hankkeessa toteutetaan neljä koulutusosiota, jotka ovat laajuudeltaan 2op. Kaikki koulutusosiot toteutetaan kaksi kertaa samansisältöisenä. Koulutukset alkavat keväällä 2024.
Lue lisää hankkeesta ja ilmoittaudu koulutuksiin

Asuntolaohjaajien virtuaalikohtaamiset

Virtuaalikohtaamisiin ovat tervetulleita kaikki asuntolaohjaajat ja asuntolatoiminnan parissa työskentelevät. Kohtaamisissa kuullaan asuntoloita ja asuntolaohjausta koskevia ajankohtaisia asioita ja vaihdetaan kuulumisia. Toivomme, että kohtaamisissa ollaan avoimesti läsnä, kamerat ja mikit auki rohkeasti. SAKU ry toteuttaa virtuaalikohtaamiset yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Tavataan verkossa joka toinen kuukausi kello 15-16.

Seuraava kohtaaminen torstaina 8.2. klo 15-16 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

  • Teemana VEKE-asuntolaohjauksen vertaiskehittämisen malli
  • Valmistaudu kertomaan kokemuksia tai kysymyksiä VEKE:stä

 

Asuntolaohjauksen päivät 2024

Asuntolaohjauksen päivät pidetään Kokkolassa 13.-14.6.2024. Järjestäjänä toimii Kpedu.

SAKU ry:n tulevat tapahtumat

Opiskelijoiden virtuaalikahvilat

Opiskelijoiden virtuaalikahviloissa nostetaan esille ajankohtaisia ja kiinnostavia teemoja. Virtuaalikahvilan voi ottaa käyttöön sekä ryhmänä luokassa että etäopinnoissa. Virtuaalikahviloissa käsitellään vaihtuvia teemoja. Virtuaalikahvilan yleisteemoina ovat liikunta, kulttuuriharrastukset, yhteisöllisyys ja osallisuus sekä mielen hyvinvointi.
Virtuaalikahvilan esiintyjät käsittelevät aihetta klo 9.15-10.15 välisellä ajalla. Tallenne virtuaalikahvilasta katsottavissa aina lukuvuoden loppuun asti.

Seuraava virtuaalikahvila 19.3.2024 Liikevirtaa -kampanja esittelyssä - SAKU ry

Tallenne Digipelaaminen- EHYT ry

Osallistu omalla paikkakunnalla - kotiratakisoissa

Kotiratakisat mahdollistavat yhdessä tekemisen ja kisaosallistumiset omalla paikkakunnalla. Eri lajeista omat sarjansa löytyvät niin opiskelijoille kuin henkilöstölle.
Tarkkuuttaan pääsee nyt osoittamaan ilmapistoolissa ja ilmakiväärissä. Henkilökohtaisessa kisassa sarjakseen kokemusta omaavat valitsevat kilpasarjan ja rentosarja on suunnattu aloittelijoille. Joukkuekilpailuun lasketaan mukaan kolmen ampujan henkilökohtaisen kisan pisteet. Tulokset lajeista tulee toimittaa SAKU ry:n toimistolle maaliskuun loppuun mennessä.

Ilma-aseet kotirata

SAKUstars-kisoissa osaavat luovat maailmoja

SAKUstars-kuttuurikilpailujen tarkoitus on tukea ammattiin opiskelevia opinnoissaan sekä kannustaa kultturiharrastuksiin. Tärkeää kisoissa on osallisuus, yhdessä tekeminen ja verkostoituminen. Kilpailuun voi osallistua sekä ennakkoon lähetettävillä töillä että itse kisatapahtumassa.
Ilmoittautuminen SAKUstars-kisoihin on jo avoinna! Ennakkolajeihin ilmoittautuminen päättyy 23. helmikuuta ja livelajeihin kuukautta myöhemmin eli 22. maaliskuuta. Livetapahtuma Ikaalisissa järjestetään 23.-25.4.2024. https://sakustars.fi/
Ammatillisen koulutuksen henkilöstö pääsee myös osoittamaan kulttuuriosaamistaan SAKUstars-henkilöstösarjassa. Ennakkotöinä toteutettavaan kisaan osallistumistapa on vapaa. Kilpailun teemaa "Osaavat luovat maailmoja" voi tuoda esille kirjoittamalla, kuvaamalla tai videoimalla toteutuksen. Sarjaan voi osallistua yksin tai työryhmänä. Kilpailutöiden tulee olla ohjeiden mukaan toimitettuna 31.3.2024 mennessä.

Tilaa keväälle tutorkoulutus

Voit tilata yksi- tai kaksiosaisen perinteisen tutorkoulutuksen tai yksipäiväisen liikuntatutorkoulutuksen. Lisäksi meiltä on mahdollisuus tilata verkkototeutuksena tutorkoulutus. Sisällöt ja hinnat löytyvät linkistä:
Tilaa SAKU ry:n tutorkoulutus

 

Asuntolaohjauksen verkostoa koordinoi SAKU ry yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Lisätietoa asuntolaohjaajille sivuilta www.asuntolaohjaajat.net tai liity asuntolaohjaajat suljettuun FB-ryhmään.
Asuntolaohjauksen uutiskirjeen voi tilata tai perua täältä SAKU ry:n -sivuston alalaidasta

Uutiskirjeasioissa ota yhteyttä:
Elisa Brusila
koulutuskoordinaattori, SAKU ry
elisa.brusila@sakury.net

VEKE-asioissa ota yhteyttä:
Maria Käkelä
kehittämispäällikkö, SAKU ry
maria.kakela@sakury.net