Asuntolaohjauksen uutiskirje 1/2023

Olet täällä

Asuntolaohjauksen uutiskirjeessä on asuntolaohjauksen ajankohtaisia asioita ja tietoa tulevista tapahtumista.
Uutiskirjeitä julkaisemme vähintään kaksi kertaa vuodessa. Uutiskirjeeseen löytyy linkki myös asuntolaohjaajat.net -sivustolta. 

Vaikuttava ehkäisevä päihdetyö asuntoloissa -koulutus 7.2.2023

Koulutus on ehkäisevän päihdetyön peruskoulutus asuntoloissa työskenteleville. Asuntolaohjaajat toteuttavat ehkäisevää päihdetyötä osana työtään monin eri tavoin kohdaten erityisesti 16-18 -vuotiaita itsenäistyviä nuoria. Tämän vuoksi on tärkeää, että asuntolaohjaajilla on riittävä ja ajantasainen tieto vaikuttavasta ehkäisevästä päihdetyöstä.

Koulutuksessa avataan ehkäisevän päihdetyön käsitettä: millaista on vaikuttava ehkäisevä päihdetyö ja miksi on tärkeää tehdä tutkimukseen perustuvaa ehkäisevää päihdetyötä. Tästä koulutuksesta saat runsaasti vinkkejä erilaisiin ehkäisevän päihdetyön menetelmiin, jotka sopivat asuntolaympäristöön. Koulutus on kohdennettu erityisesti uusille työntekijöille, mutta soveltuu myös pidempään työssä toimineille.

Koulutus toteutetaan Microsoft Teams -alustalla ja koulutuksen osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneilla sähköpostitse. Koulutus on maksuton. Koulutuksesta ei tehdä tallennetta.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://ehyt.fi/tapahtuma/vaikuttava-ehkaiseva-paihdetyo-asuntoloissa-koulutus/

 

Uusi sivusto kiusaamisen, häirinnän, syrjinnän ja väkivallan ehkäisyyn

Opetushallitus julkaisee uuden sivustokokonaisuuden lasten ja nuorten kiusaamisen, häirinnän, syrjinnän ja väkivallan ehkäisyyn, niiden tunnistamiseen ja niihin puuttumiseen. Sivusto ja materiaalit on tarkoitettu kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisten sekä huoltajien, oppilaiden ja opiskelijoiden käyttöön. #EiKaikelleVäkivallalle -sivuston ja materiaalien julkistamistilaisuuteen torstaina 26.1.2023 klo 12.00 - 15.00 pääsee osallistumaan myös etänä. Tästä linkistä pääsee tilaisuuden kutsuun. Etäosallistumislinkin saa ilmoittautumalla tilaisuuteen.


Kootaan oppivelvollisuuden laajentamisen mukanaan tuomat haasteet asuntolaohjaukseen

Opetushallitus kokoaa yhteistyössä SAKU ry:n kanssa asuntolaohjaukseen kohdentuvat haasteet, jotka oppivelvollisuuden laajeneminen on tuonut mukanaan. Tästä linkistä pääsee sivulle, jonne voi käydä kirjoittamassa eteen tulleita haasteita. Kommentit kootaan yhteen ja toimitetaan asuntola-asioista vastaaville opetus- ja kulttuuriministeriöön. Haasteita kootaan helmikuun loppuun mennessä. Asiaa käsitellään myös seuraavassa asuntolaohjauksen virtuaalikohtaamisessa 16.2..


Seuraavat asuntolaohjauksen virtuaalikohtaamiset kannattaa merkitä jo nyt kalenteriin.
Torstaina 16.2.2023 kello 15-16 
Torstaina 13.4.2023 kello 15-16

SAKUstarshenkilöstösarjan ilmoittautuminen käynnissä

SAKUstars-kulttuurikilpailut järjestetään tänä keväänä Kurikassa 25.-27.4. Järjestäjänä toimii Seinäjoen koulutuskuntayhtymä.
Kisoissa on myös henkilöstösarja, johon viime vuonna saatiin 30 erilaista taidonnäytettä ammattiopistojen henkilöstöltä ympäri Suomen. Nyt taidot esiin ja nauhoitus pyörimään, SAKU ry:n toimistolla odotellaan mestariteoksianne raadin arvioitavaksi.
Osallistumisohjeet löytyvät tästä linkistä.
Tässä linkki viime vuoden Ammattiopisto Luovi Liperin pronssille yltäneeseen teokseen.

Asuntolaohjauksen verkostoa koordinoi SAKU ry yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.
Lisätietoa asuntolaohjaajille sivuilta www.asuntolaohjaajat.net tai liity asuntolaohjaajat suljettuun FB-ryhmään.
Asuntolaohjauksen uutiskirjeen voi tilata tai perua täältä SAKU ry:n -sivuston alalaidasta

Asuntola-asioissa ota yhteyttä:
Maria Käkelä
verkostokoordinaattori, SAKU ry
maria.kakela@sakury.net 

Uutiskirjeasioissa ota yhteyttä:
Terhi Lehmussaari
järjestösihteeri, SAKU ry
terhi.lehmussaari@sakury.net