Ystävät ovat parasta arjen lääkettä

Olet täällä

Talvikisailijoita hellittiin 16.-17.2. Pajulahden Urheiluopistolla aurinkoisilla keleillä. Henkilöstön mestaruudet olivat viikonloppuna jaossa sählyssä, keilailussa, hiihdossa ja pilkissä. Liike, porukkahenki ja ystävien kohtaamiset pakattiin kisoista evääksi arjessa jaksamiseen.

Talvikisojen suosituin laji oli sähly, joka kokosi reikäpallon perään miesten A-sarjaan viisi joukkuetta, sekajoukkueiden A-sarjaan kuusi joukkuetta ja B-sarjaan viisi joukkuetta. Pelejä leimasi tasaisuus. Pelissä kuin pelissä oli tunnetta ja hyvää vääntöä, jotka olivat aistittavissa aina katsomoon asti. 

Miesten finaalissa toisensa kohtasivat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Koulutuskeskus Salpaus. Maaleja tehtiin finaalissa lähes vuorotahtiin. Kovatempoisen pelin voittajaksi nousi Salpaus tuloksella 5-7.

-Meidän joukkueemme oli sarjan joukkueista tasaisin. Vastustaja oli finaalissa erinomainen. Vastustajaa oli etukäteen luettu sen verran, että heidän parin erinomaisen pelaajan perään laitoimme meidän joukkueemme maratoonarit, joiden tiesimme varmasti jaksavan kyydissä mukana, kertoo Salpauksen kapteeni Lassi Suominen.

-Salpauksessa sählyä pelaa iso ja innostunut porukka, joka treenaa yhdessä kolme kertaa viikossa. Yhdet treenit on Heinolassa ja kahdet pidetään Lahdessa. Meillä oli myös sekasarjassa joukkue pelaamassa. Kiitos kuuluu kaikille mukana treenaaville.

Miesten sarjassa pronssiset mitalit itselleen taisteli Kainuun ammattiopisto. Sekajoukkueiden A-sarjassa kolme parasta joukkuetta olivat Ammattiopisto Tavastia, Oulun seudun ammattiopisto OSAO ja Kokkolan koulutusyhtymä Kpedun Avalanche. B-sarjassa mitalit lähtivät Ammattiopisto Gradialle, Koulutuskeskus Salpaukselle ja Luksialle.

Liike vei mukanaan

Talvikisojen keilaus järjestettiin Lahden Keilahallissa, jossa kaatoja tavoitteli 60 keilaajaa. Parhaan tuloksen kisassa keilasi Päivi Uusinarkaus Lapin Koulutuskeskus REDUsta.  SAKU ry:n mestari keräsi kuudesta sarjasta 1 261 pistettä, josta sarjojen keskiarvoksi tulee 187 pistettä.

Naisten sarjassa toiseksi keilannut POKEn Armi Heimonen oli kisan jälkeen urakkaansa tyytyväinen.

-Kolmisen vuotta sitten Saarijärvelle tuli uusi keilahalli. Keilaus on ollut siitä asti oma päännollauslajini. Kisoihin meitä pokelaisia osallistuu täällä  neljä keilaajaa, joten saimme nelihenkisjoukkueen kasaan. Yhdessä käymme myös puulaakisarjaa heittämässä. 

Heimonen kertoo tykkäävänsä kokeilla eri lajeja. Uutena lajina harrastuksiin on tullut mukaan maastopyöräily.

-Ylitin itseni, kun lähdin maastopyörällä mukaan kuudenkymmenen kilometrin lenkille, josta osa ajettiin pitkospuilla. On ollut ihanaa, kun tämän ikäisenä on pystynyt lähteä maastoon tasapainoilemaan. Omalla liikunnalla olen pystynyt välttämään selkäleikkauksen. 

Armi Heimonen toimii POKEssa ravitsemuspäällikkönä. Yhteinen tekeminen ja kisamatkat ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia tutustua paremmin sekä oman talon että muiden ammattioppilaitosten henkilöstöön.

-Ihmiset näkee työn ulkopuolella eri lailla, ja yhteinen tekeminen yhdistää. Kisoihin osallistuminen on antanut paljon uusia ystäviä, joihin muuten ei olisi tullut tutustuttua. Eikä mikään ole parempaa lääkettä kuin ystävät.

Aurinko helli pilkkijöitä

Talvikisojen tämän vuoden yllätyslajina oli pilkki. Iso-Kukkaselle kairojen ja syöttien kanssa suuntasi kymmenen pilkkijää. Suurimman kalasaaliin kisassa nappasi Valkeakosken ammattiopiston Pekka Kaskela, jonka 22 kalan painoksi vaaka heilahti 820 gramman lukemiin. 

Katja Jaatinen ja Jyrki Maunonen Gradiasta osallistuivat paripilkkiin. Aurinkolasein ja karvalakein varustautuneet pilkkijät olivat järvellä hyvillä mielin liikkeellä. 

-Olen ollut SAKUn kisoissa mukana parikymmentä vuotta. Uinti on ollut päälajini, mutta kun sitä ei nyt ollut, niin täytyi valita pilkki, jotta vesilajeissa pysytään. Kelihän on aivan mieletön. Tästä tuli nyt uusi lajivaltaus. Pitäisiköhän ensi vuoden kisoihin napata avantouinti lajiksi mukaan, ehdottaa Jyrki Maunonen.

Jaatinen ja Maunonen listaavat helposti pitkän listan syitä, miksi henkilöstön kisoihin kannattaa lähteä matkaan mukaan.

-Nämä tapahtumathan ovat tosi tärkeitä, vuoden kohokohtia. Täällä ovat yhteisöllisyys ja porukkahenki parhaimmillaan. Ja yhdessä tekeminen auttaa myös työssä jaksamisessa.

Tulokset
Kuvagalleria

Kuvat: Sari Mantila-Savolainen, Miia Uskalinmäki, Elisa Brusila, Katja Leppäkangas ja Jorma Lappeteläinen