Vuosikokous oli koolla Taitajissa

Olet täällä

Ensimmäinen SAKU ry:n uusien sääntöjen mukainen vuosikokous pidettiin 10.5.2016 Taitaja-kilpailujen yhteydessä Seinäjoella. Tiiviin kisapäivän lomassa vuosikokoukseen saapui parikymmentä SAKU ry:n jäsenyhteisöjen edustajaa.

Kokouksessa vahvistettiin SAKU ry:n tilinpäätös vuodelta 2015. Viime vuoden monipuolinen toiminta esiteltiin jäsenistölle värikkään ja havainnollisen vuosikertomuksen avulla.

Uusien sääntöjen mukaisesti SAKU ry:n toimintaa suunnitellaan ja raportoidaan jatkossa lukuvuosirytmin mukaisesti. Vuosikokoukselle esiteltiinkin SAKU ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 1.8.2016–31.7.2017. Kokouksen puheenjohtaja Hellevi Lassila Koulutuskeskus Sedusta totesi, että tarjolla on jälleen paljon opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia edistävää toimintaa, johon koulutuksen järjestäjien kannattaa tarttua.

SAKU ry:n Tuki-Säätiön osalta esiteltiin viime vuoden tilinpäätös ja toiminta. Vuosi 2015 oli Säätiölle isojen päätösten vuosi. Ponnistuksista huolimatta Koulutuskeskus Kuerkievarin majoitusvuorokausimääriä ei saatu käännettyä nousuun, joten hallitus teki marraskuussa päätöksen laittaa Kuerkievarin tontti ja kiinteistöt myyntiin. Puheenjohtaja Antti Lahti kertoi kokousväelle, miten Kuerkievarin myynti on kevään aikana edennyt. SAKU ry:n Tuki-Säätiön hallitus on saanut ehdollisen ostotarjouksen, joka on myös hyväksytty. Ostajakandidaatille on annettu kesäkuun loppuun asti aikaa saada rahoitus- ja lupa-asiat kuntoon, ja tänä aikana kohdetta ei markkinoida muille mahdollisille ostajille. Myynnin etenemisestä tiedotetaan SAKU ry:n jäsenistöä heti, kun asiat etenevät.

Kokouksessa tehtiin myös runsaasti henkilövalintoja, kun uusien sääntöjen myötä erovuorossa oli koko hallitus. Uuteen hallitukseen valittiin jäsenet ja varajäsenet ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti. Puheenjohtajana valittiin jatkamaan Sastamalan koulutuskuntayhtymän johtaja Antti Lahti, ja varapuheenjohtajaksi valittiin Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän suunnittelujohtaja Anne Karppinen.

Kaikki kokousmateriaalit löytyvät sivulta: http://www.sakury.net/vuosikokous