Vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentajana palkitaan Mervi Latvala Sedusta

Olet täällä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry palkitsee ammatillisen koulutuksen vuoden 2023 Hyvinvoinnin rakentajana opettaja ja projektikoordinaattori Mervi Latvalan Sedusta. Mervi on kannustava ja positiivinen työyhteisön jäsen, joka innostaa toimillaan sekä opiskelijoita että henkilöstöä. Hän luo sekä olemuksellaan että toiminnallaan ympärilleen luottamuksen ja turvallisuuden ilmapiiriä.

Mervi Latvala kehittää oman oppilaitoksensa hyvinvointia sekä rakenteiden kautta suunnitelmallisesti että päivittäisessä kanssakäymisessä. Hän näkee hyvinvoinnin monipuolisesti ja osaa hyödyntää erilaisia kanavia toiminnan toteuttamiseen.

Mervin toimissa korostuu opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen tehty työ ja tahto heidän hyvinvointinsa vahvistamiseen. Osana hänen koordinoimaansa HYMY-hanketta on parhaillaan opiskelijoiden kanssa valmistelussa opiskelijoiden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Työkykypassimentorina hän on kehittänyt Ammattiosaajan työkykypassin toteutusmuodon uudistamista Sedussa. Kuukausittain järjestettävät opiskelijoiden hyvinvointiin ja opintoihin liittyvät virtuaalikahvilat ovat hänen organisoimiaan. Mervin verkostoitumisen taito luo mahdollisuuksia hyvinvoinnin edistämiseen moninaisissa foorumeissa.

Valinta on osa valtakunnallista teemaviikkoa

Hyvinvoinnin rakentajan valinta julkistetaan Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikolla, joka järjestetään vuosittain viikolla 40. Tänä vuonna valtakunnalliseen teemaviikkoon osallistuu 152 ammattioppilaitosta tai yksikköä ja toiminnan piirissä on yli 48 000 opiskelijaa.

Hyvinvoinnin rakentaja on oppilaitoksessaan innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä niin henkilöstöstä kuin opiskelijoista. Valinta tehtiin nyt yhdettätoista kertaa.

Lisätietoa teemaviikosta 
Osallistuvat oppilaitokset