Vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentajina palkitaan Elena Novikova ja Ismail Abdulahi

Olet täällä

Vuoden 2022 Hyvinvoinnin rakentajat Elena Novikova ja Ismail Abdulahi toimivat Stadin ammattiopiston Hattulantien toimipisteellä monikielisinä ohjaajina tukemassa opiskelijoiden arkea ja opintoja. Hattulantien toimipisteellä opiskelee 660 ammattiin opiskelevaa. Suurin osa opiskelijoista puhuu äidinkielenään arabiaa, somaliaa tai kurdia, mutta opiskelijat puhuvat myös esimerkiksi venäjää, kiinaa, serbiaa, viroa, nepalia, laoa, lingalaa, vietnamia, englantia ja persiaa.

Elenan ja Ismailin työ tukee erikielisten opiskelijoiden oppimista ja monikulttuurisen yhteisön toimintaa. Ohjaajien tarjoama tuki luo turvallisen oppimisympäristön erilaisista kieli- ja kulttuuritaustoista tuleville opiskelijoille. Mahdollisuus käyttää omaa kieltään lisää opiskelijoiden hyvinvointia, varmuutta ja luottamusta opintojen ja arkipäivän asioiden hoitamisessa.

Elenalla ja Ismaililla on vuorovaikutuksessaan kulttuurisensitiivinen ote, joka osaltaan mahdollistaa luottamuksellisen ja turvallisen suhteen luomisen opiskelijoihin. Työssään he ovat opiskelijoiden puolella, helposti opiskelijoiden saatavilla, osallistavia, idearikkaita ja halukkaita edistämään opiskelijoiden hyvinvointia. Täydellä sydämellä opiskelijoiden kanssa töitä tekevien Elenan ja Ismailin työhuoneen ovi on aina opiskelijoille avoinna.

Valinta on osa valtakunnallista teemaviikkoa

Ammatillisen koulutuksen vuoden Hyvinvoinnin rakentajan valitsee vuosittain Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry. Valinta julkistetaan Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikolla, joka järjestetään vuosittain viikolla 40. Tänä vuonna valtakunnalliseen teemaviikkoon osallistuu 130 oppilaitosta tai yksikköä ja 35 000 opiskelijaa.

Hyvinvoinnin rakentaja on oppilaitoksessaan innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä niin henkilöstöstä kuin opiskelijoista. Valinta tehtiin nyt kymmenettä kertaa.