Virtuaalikahvilasta voimaa mielen hyvinvointiin

Olet täällä

SAKU ry:n virtuaalikahviloita järjestetään tänä keväänä ensi kertaa opiskelijoille kohdennettuina. Virtuaalikahvilan voi ottaa käyttöön sekä ryhmänä luokassa että etäopinnoissa. Huhtikuun virtuaalikahvilan aiheena on mielen hyvinvoinnin tukeminen.

Opiskelijoille suunnatut virtuaalikahvilat jatkuvat 13. huhtikuuta. Yeesi ry:n asiantuntija Oona Hänninen johdattaa kuulijat miettimään omaa kokonaisvaltaista jaksamistaan, johon vaikuttavat sekä mielenterveys että fyysinen jaksaminen. Puheenvuorossa haetaan myös keinoja, joilla omaan palautumiseen ja voimavaroihin voidaan itse vaikuttaa.

Sataedun Johanna Rantalainen avaa oppilaitoksen mahdollisuuksia tukea opiskelijaa. Opiskeluhuollon kautta löytyy apua jaksamiseen, oppimiseen tai muihin omiin huoliin apua usealta eri taholta. Tärkein viesti on, että uskaltaa hakea apua ja puhua, mistä mieltä vaivaavasta asiasta tahansa.

Lopuksi kuulemme opiskelijan puheenvuoron, kun viime keväänä Kisakallion urheiluopistosta liikuntaneuvojaksi valmistunut Aurora Jokela jakaa omat viisi vinkkiään parempaan jaksamiseen.

Kahvilat avautuvat klo 9.30

Virtuaalikahvilat avautuvat klo 9.30 ja ovat avoinna puolentoista tunnin ajan. Osallistumislinkit tapahtumiin julkaistaan lähempänä tapahtumia. Kuulolle voi tulla mukaan sekä opiskelijaryhmänä luokassa että etäopinnoissa.

Toukokuun virtuaalikahvila järjestetään 4. toukokuuta. Teemana on silloin Puhu hyvää – myös netissä. Kevään viimeisessä virtuaalikahvilassa luvassa on puhetta somearjesta ja -taidoista sekä kiusaamisesta netissä ja siihen puuttumisesta.