Viimeinen lyönti meni aina reikään Siikajoellakin

Olet täällä

SAKU ry:n henkilöstön golfkisat järjesti tänä vuonna Raahen Porvari- ja Kauppakoulu. Kisat pelattiin Raahenseudun golf ry:n kentällä Siikajoella 9.-10.9.
Perjantaina pelattiin joukkuekisa Shamblen kilpailusäännöillä. Lentävä reportterimme selvitti pelaajien kisafiiliksiä.

Mira Tuononen

Täsmälleen SAKU-hengen mukainen voittajajoukkue kisassa oli SAKU-joukkue, joka oli yhdistelmä pelaajia Lapin Urheiuopistosta sekä Kainuun ammattiopistosta. Joukkueessa Kainuun ammattiopiston Vuokatin kampusta edusti opettaja Mira Tuononen. Mira oli SAKU ry:n golfkisoissa ensimmäistä kertaa, mutta on aiemmin pelannut talvikisoissa sählyjoukkueessa. Hän on myös ollut talvikisojen järjestelyissä aktiivisesti mukana kahtena vuonna.
- Perjantain kisa sujui vaihtelevasti, oli onnistumisia ja epäonnistumisia. Normaali suoritus siis, Mira Tuononen kertoo.

Miran, kuten väylien varrella kuultujen muidenkin pelaajien kommenttienkin mukaan Siikajoen kenttä oli tosi hyvässä kunnossa, siisti ja hyvin hoidettu.
- Yhdistelmäjoukkueessa pelaaminen oli hieno kokemus, joukkueelta sai mukavaa kannustusta ja pääsi tutustumaan saman alan opettajiin, Tuononen kiittelee.

Sassa Hartikainen

Kisaan osallistui myös Sassa Hartikainen, kuvallisen ilmaisun opettaja Koulutuskeskus Brahesta (kuvassa vasemmalla). Sassan joukkue koostui neljästä opettajasta, jotka olivat päättäneet oppia pelaamaan golfia 200 päivän kuluessa. Kukaan ei ollut aiemmin lajia harrastanut.
- Päätettiin, että jos ei innostuta, ei harrastusta jatketa, Sassa Hartikainen kertoo. 

Mutta niinpä vaan joukkue osallistui nyt kilpailuun, eli ilmeisesti innostus syntyi. Työnantajakin osallistui innokkaasti hankkeeseen ja kustansi golfopetusta joukkueelle.
- Tämä oli hieno mahdollisuus tuoreelle opettajalle uudella paikkakunnalla tutustua työtovereihin. Ensi vuonna lähdetään mukaan Nokialle kisaamaan, Sassa lupaa.

Mervi Pudas

Lauantain yksilökisoihin oli tullut pelaamaan Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedusta kirjanpitäjä Mervi Pudas. Mervi oli ainoana jedulaisena paikalla ja SAKU ry:n kisoissa mukana ensimmäistä kertaa.

- Mukaan tuli lähdettyä, kun kisat järjestettiin Siikajoen kentällä, joka on mielestäni kiva. Ja koulultakin myönnettiin helposti lähtölupa, Pudas kertoo.

Mukavien ja hyvin järjestettyjen kisojen jälkeen myös Mervin oli helppo luvata tulla mukaan SAKU  ry:n kisoihin uudelleenkin.

Jari Koskela 

Yksilökisaan osallistunut Jari Koskela, ammattimies Koulutuskeskus Tavastiasta olikin sitten kokeneempi SAKU-kisailija. Golfkisoihin jo vuodesta 1999  Yyterin kisoista alkaen osallistunut Jari on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pelannut lähes kaikissa SAKU ry:n järjestämissä golfkisoissa. 
- Näissä tapahtumissa on aina mukava yhteishenki ja näistä saa tsemppiä työelämässä jaksamiseen. Täällä tutustuu uusiin ihmisiin ja tapahtuma on yhteisöllinen.

Kysymykseen, miten peli sujui, Jari vastasi:
- Ilma oli hieno. Satsattiin eiliseen joukkuekisaan.

KATSO KUVIA KISOISTA FLICKR-KUVAGALLERIASSA