Vauhtia Valmassa -tiimille kolmas peräkkäinen voitto

Olet täällä

Liikkeelle.net-kampanja kutsui ammatillisen koulutuksen henkilöstöä lisäämään liikettä arkeensa 7.9.-4.10.2020 välisenä aikana. Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoihin lähti mukaan yhteensä 52 tiimiä, joissa liikuntaansa seurasi 304 aktiivista käyttäjää.

Liikkeelle.net-kampanjassa oli tänä syksynä mukana 52 tiimiä ja 304 aktiivista käyttäjää. Suorituskertoja neljän viikon aikana osallistujille kertyi yli 10 000. Liikuntaminuutteja osallistujat tallettivat 623 929. Kun määrä jaetaan kaikkien osallistuneiden kesken, niin liikuntaa kertyi yli 34 tuntia tiimiläistä kohden. Suoritusten määrässä on kuitenkin tietysti isoja eroja eri osallistujien välillä.

Eniten liikuntaminuutteja kampanjan aikana kerättiin kävelystä, askeleista, pyöräilystä, venyttelystä ja hyötyliikunnasta.

Rentosarjassa tähdätään liikuntasuositukseen

Rentosarjassa huomioidaan kaikki arjen aktiivisuus. Sarjassa tavoitteena on saavuttaa jokaisena kampanjaviikkona vähintään UKK-instituutin aikuisten liikkumisen suosituksen mukainen liikuntamäärä. 

Rentosarjassa liikuntaansa seurasi seitsemän tiimiä, joista kolme saavutti tiimin viikkotavoitteen kaikkina neljänä kampanjaviikkona. Tiimin tavoite täyttyi, kun vähintään 2/3 tiimin jäsenistä saavutti henkilökohtaisen viikkotavoitteen.

Neljänä kampanjaviikkona tavoitteeseen yltivät Kaisu-Terttu Ammattiopisto Tavastiasta, Stadin sihteerit Chillaa Stadin AO:sta ja WinWinProffattaret WinNovasta.

-On ollut kivaa lähteä mukaan. Liikkeelle-tempaus on toiminut ja saanut nousemaan sieltä sohvan uumenista jumppaamaan, että saa viikkohymiön hankittua. Mutta sen verran tehtiin linjauksia edellisellä kahvitauolla, että parvekkeella maratonin juokseminen ei ole meidän tiimin juttu. Jätetään se ranskalaisille, kommentoitiin kampanjan kuluessa WinWinProffattarien tiimistä.

SeduKullat voittoon tiukilla tavoitteilla

Kuntosarja oli kampanjan suosituin 29 tiimillä. Kuntosarjassa tiimit hakevat lisäystä oman liikuntaansa pienellä kisalla. Kuntosarjassakin suorituksia voi kerätä liikuntaminuutteina tai askeleina. Tuloksissa huomioidaan lajiliikunta sekä työpäivän aikana ja arjen askareissa kertyneet askeleet. Oman liikkumisensa voi kampanjassa merkitä joko minuutteina tai askeleina.

Kuntosarjan voiton nappasi SeduKullat, jonka viisihenkinen tiimi keräsi kampanjan aikana liikuntaa 4011 minuuttia käyttäjää kohden. Tiimiin kuuluivat Mari Yli-Huumo, Eija Virtanen, Mirella Takala, Hanna Rautava ja Minna Lahdensuo.

-Meillä oli kasassa hyvä joukkue, jossa jokainen yritti parhaansa ja tsemppasi myös muita. Meillä oli tavoitteena hyvä sijoitus, johon pyrkimiseen määritettiin kahden tunnin liikuntatavoite arkipäivinä ja viikonloppuna enemmän. Yhdelle tuli kampanjan aikana pieni loukkaantuminen, eikä hän pystynyt täysillä vetämään. Me muut sitten yritettiin liikkua, niin paljon kuin pystyttiin, kuvaa Mari Yli-Huumo tiimistä SeduKullat.

-Samalla porukalla osallistuttiin oppilaitoksen omaan kevään liikuntakampanjaan. Sieltä vähän tiedettiin, millä hyvälle sijoitukselle voisi päästä. Tiimin omassa WhatsApp-ryhmässä seurailtiin sijoituksia ja kannustettiin toisiamme.

Hopeatilalle nousi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Niskalan Ponnistus NiPo ja kolmannen tilan itselleen varmistivat Sedun Ytonaiset. Toisen ja kolmannen sijan välisen joukkueen eroksi jäi vain 8,5 minuuttia käyttäjää kohden.

Vauhtia Valmassa lunasti kiertopalkinnon

Kilpasarjassa ei mukaan huomioida arki- ja hyötyliikuntaa tai työpäivän aikana kertyneitä askeleita, vaan kisaminuutit kerätään vapaa-ajalla kuntoliikuntalajeista. Kilpasarjassa ei voittajaa löytynyt kaksi kertaa peräkkäin sarjan voiton napanneelle Sedun Vauhtia Valmassa -tiimille. Viidestä tiimiläisestä koostunut joukkue latasi kisassa 4837 minuutin tuloksen käyttäjää kohden. Kolmas voitto sarjassa tarkoittaa sitä, että kiertopalkinto jää pysyvästi sedulaisten palkintokaappiin. Tiimissä minuutteja keräsivät Tiina Parantainen, Henna Mäkelä, Satu Aulén-Kujala, Virpi Lammassaari ja Virpi Lehtimäki.

-Kyllä me tietysti laskelmoitiin, että kun kampanja kestää neljä viikkoa, niin koko ajan on mentävä täysillä ja vielä loppukiri otettava. Kovia tiimejä oli kisassa mukana ja kisa oli tasaista, joten ihan loppuun asti sai tulosta jännittää. Nyt on kyllä jalat rakoilla ja paikat kipeinä, överiksihän kisaaminen meni tälläkin kertaa, kertoo Tiina Parantainen.

-Sedulaisia tiimejä oli hyvin mukana. Siinä auttaa varmaan, että kampanjaan osallistumisesta on tullut meille tuttu juttu, joka tiedetään. Keväällä kisataan paikalliskampanjassa ja syksyllä ollaan yhteisessä kampanjassa mukana. Esimiehiltäkin tulee monessa paikkaa kannustusta, että lähdetääs taas tiiminä mukaan.

Kovimman haasteen sedulaisille tarjosi POKEn Entiset aikuiset, joille minuutteja kertyi 4444 käyttäjää kohden. Kolmossija oli myös sedulaisten, kun Hermopinne otti paikan haltuunsa 3929 minuutilla käyttäjää kohden.

Tulosta diplomi kampanjasivustolta

Kampanjan diplomit voi tulostaa Liikkeelle.net-kampanjasivuston kautta. Samalta sivustolta löytyy myös kampanjan tuloskooste. Palautelomake kampanjasta lähetetään suoraan osallistujille. Kiertopalkinnot ojennetaan Kunto- ja Kilpasarjan voittajatiimeille. Rentosarjan parhaiden tiimien kesken arvomme pieniä palkintoja, muistamiset lokakuun aikana ovat lähdössä myös Kunto- ja Kilpasarjan kolmelle parhaalle tiimille. Lisäksi arvomme viisi pientä muistamista kaikkien osallistuneiden kesken.

Kaikkien Liikkeelle.net Facebook-sivulle tiimitarinansa jakaneiden tiimien kesken on arvottu 100 euron lahjakortti. Onnetar suosi arvonnassa WinWinProffattarien tiimiä WinNovasta.

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille!