Uudet säännöt, Yllästoppi ja toiminnan tulevat haasteet esillä syyskokouksessa

Olet täällä

SAKU ry:n syyskokouksessa käsiteltiin vuoden 2016 toimintasuunnitelmaa, keskusteltiin tulevien vuosien haasteista ja hyväksyttiin hallituksen esittämät sääntömuutokset.

- SAKU ry:n toiminta on kehittynyt ja syventynyt viime vuosina. Tulevien vuosien haasteena on kehittää toimintaa edelleen sellaiseksi, että jäsenistö voi sitä kustannustehokkaasti hyödyntää. Tärkeintä on se, että SAKU ry tarjoaa jatkossakin mahdollisuuksia isoille massoille. Esimerkiksi alueellisen toiminnan kehittäminen voisi tarjota tähän uusia mahdollisuuksia, puheenjohtaja Antti Lahti pohdiskeli kokouksen avauspuheenvuorossaan. 

SAKU ry:n syyskokous hyväksyi hallituksen esityksen ensi vuoden toimintasuunnitelmaksi. Toiminta tulee olemaan tuttua SAKU-toimintaa muutamin uusin avauksin, esimerkiksi: 

  • henkilöstön liikuntakampanjoit tullaan tarjoamaan valtakunnallisen ilmaiskampanjan lisäksi myös oppilaitoskohtaisina tilauskampanjoina
  • SAKUstars- ja SAKUsports-tapahtumien osalta testaan oppilaitoskohtaisia paikallistapahtumia
  • SAKUgames korvaa lukuvuoden aloitustapahtumana opiskelijoiden yleisurheilun ja tarjoaa monipuolisen lajikattauksen
  • henkilöstön liikunnallinen lukuvuosi käynnistyy henkilöstöliikunnan superviikonlopussa, joka sisältää sekä golfin että kesäkisat Rovaniemellä

Osa ensi vuoden tärkeistä tavoitteista liittyy järjestötoiminnan kehittämiseen: Strategiakausi päättyy ja jäsenistölle tullaan esittelemään uusi strategia. Lisäksi käyttöön otetaan järjestön uudet säännöt.

Sääntouudistus keventää byrokratiaa

SAKU ry:n hallitus esitti syyskokoukselle useita sääntömuutoksia, joiden tavoitteena on vähentää byrokratiaa ja tehostaa toimintaa. Järjestö siirtyy käyttämään toiminnan suunnittelun kautena lukuvuosirytmiä eli esimerkiksi toiminta- ja taloussuunnitelmat tehdään jatkossa ajalle 1.8.-31.7. Vuosikokouksia järjestetään jatkossa vain kerran vuodessa, keväällä, ja kokouksiin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. 

Hallituksen kokoonpanoa muutettiin siten, että 1+8-henkisen hallituksen ja henkilökohtaisten varajäsenten sijaan jatkossa hallituksen kokoonpano on puheenjohtaja + 8 jäsentä + 3 yleisvarajäsentä. Hallituksen jäsenten kaudet muuttuvat kolmivuotisiksi nykyisten kaksivuotisten sijaan.

Uudet säännöt otetaan käyttöön vuoden alussa. Ensimmäinen uusien sääntöjen mukainen hallitus valitaan seuraavassa vuosikokouksessa keväällä 2016 ja aloittaa 1.8.2016. Siihen asti hallitusvastuuta valittiin jatkamaan nykyinen hallituskokoonpano.

Tuoko Yllästoppi uutta käyttöä Kuerkievarille?

SAKU ry:n Tuki-Säätiön toiminnassa uutta on ensi vuonna Yllästoppi-verkoston toiminta. Verkosto välittää keskitetysti ammatillisen toisen asteen oppilaitosten työssäoppijoita Ylläksen alueen yrityksiin. Avoimen verkoston toimintaa koordinoi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Work Smart -hanke. SAKU ry:n Tuki-Säätiö on ollut mukana käynnistämässä verkoston toimintaa, ja tarjoaa jatkossa majoitusmahdollisuuksia työssäoppijoille. 

Yllästoppi-toiminnan toivotaan tuottavan kaivattua lisämyyntiä Kuerkievarille. Nykyisillä myyntimäärillä toiminnan jatkaminen ja kehittäminen on erittäin haastavaa, ja Tuki-Säätiön toimintasuunnitelmaan onkin kirjattu myös se, että aletaan selvittää Kuerkievarin myynnin tai vuokraamisen vaihtoehtoja.

 

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Saija Sippola, puh. 0207 55 10 14, etu.suku@sakury.net