Uudet nettisivut tehostavat työkykypassin käyttöönottoa

Olet täällä

Ammattiosaajan työkykypassi käyttöönotto on nyt entistä sujuvampaa. Juuri avatulta työkykypassi.fi-sivustolta löytyvät tarvittavat materiaalit ja ohjaus niin opiskelijoille, opettajille kuin koulutuksen järjestäjillekin. Samalla on päivitetty Ammattiosaajan työkykypassin käsikirja. Uusi mobiilisovellus avataan vielä tämän kevään aikana

Uudelta työkykypassi.fi-sivustolta löytyy kaikki tarvittava tieto työkykypassin käyttöönottoon. Sivusto on jaettu kolmeen osaan. Koulutuksen järjestäjille suunnatussa osiossa autetaan työkykypassiin käyttöönotossa. Opettajien osiossa pääpaino on työkykypassin ohjauksessa ja tukimateriaaleissa. Opiskelijoille suunnattu osuus sivustosta on laajin. Sieltä löytyy napakasti tietoa työkykyyn liittyvistä asioista sekä tehtäväkortit, joiden avulla voi osoittaa työkyvyn ylläpitämiseen liittyvää osaamistaan.

-Nykyisten tutkintoperusteiden mukaan työkykyisyydestä huolehtiminen kuuluu kaikille. Työkykypassi tarjoaa tähän toimivat työkalut. Jos passi ei vielä ole teillä käytössä, niin nyt aika pilotoida työkykypassin käyttöönottoa. Pilotoinneista on taas aika siirtyä laajentamaan, levittämään ja juurruttamaan passin käyttöönottoa koulutuksen järjestäjän kaikissa toimipisteissä, kannustaa SAKU ry:n verkostokoordinaattori Maria Käkelä

-Työkypassin uusilla työkaluilla sen käyttöönotto on entistä helpompaa ja selkeämpää. Materiaaleissa on huomioitu kaikenikäiset, eri kulttuureista ja lähtökohdista tulevat opiskelijat. Kevään aikana julkaistaan kieliversiot ruotsiksi, englanniksi ja selkosuomeksi. Tehtäväkorteista on valittavissa jokaiselle sopivia vaihtoehtoja. 

Tehtäväkorttien sisällöt on päivitetty yhteistyössä SAKU ry:n hyvinvointiverkoston asiantuntijoiden ja järjestöjen kanssa. 

Päivittelypäivillä esitellään uusin tieto

Työkykypassin uusilta sivuilta löytyy linkki Ammattiosaajan työkykypassin käsikirjaan, joka on päivitetty yhteensopivaksi viime vuonna voimaan tulleen uuden ammatillisen koulutuksen lain kanssa.  Uunituore käsikirja postitetaan kaikille koulutuksen järjestäjille ja SAKU ry:n yhteyshenkilöille tällä viikolla. Mikäli oppilaitoksessa on tarvetta isommalle määrälle käsikirjoja, niin tilauksen voi lähettää osoitteeseen sakury@sakury.net. 

-Myös mobiilisovelluksen uudistus valmistuu tänä keväänä. Sovelluksesta tulee löytymään muun muassa uudenlaisia tehtäväkortteja, joissa mukana on yksilö-, ryhmä- ja päiväkirjatehtäviä. Oppiminen voi mobiilin avulla tapahtua yhtä hyvin niin kotona kuin työpaikalla. Myös ryhmätehtäviä voidaan tehdä yhdessä, vaikka ei samassa paikassa oltaisikaan, kuvaa Maria Käkelä. 

Käkelä on uusista työkykypassin työkaluista innostunut. Helppous, selkeys ja työkalujen monipuolisuus ovat ominaisuuksia, jotka nousevat uusien työkalujen esittelyssä useasti esille. 

-Nyt on selkeä ja helppo olo, kun eväät toimintaan ovat kunnossa. Entistä enemmän on saatu työhön mukaan sekä ammattiaineiden että yhteisten aineiden  opettajia. Työkykypassi myös tunnetaan oppilaitoksissa varsin hyvin, mutta aiemmin sitä on ollut ehkä vähän hankala lähestyä.

-SAKU ry huolehtii jatkossakin, että työkykypassin sisällöt ovat ajanmukaisia ja tarjolla on käyttöönottoon tukea. Henkilöstölle voidaan järjestää myös räätälöityjä koulutuksia. 

Suunnitteilla ovat myös Ammattiosaajan työkykypassin Päivittelypäivät. Päivien ajankohta tulee olemaan  joko tämän kevään lopulla tai heti syksyn alussa. 

-Päivittelypäivillä kohtaavat työkykypassin parissa työskentelevät. Tarjolla tulevat olemaan työkykypassin uusimmat sekä polttavimmat asiat. Ihmiseltä ihmiselle tapahtuva kohtaaminen ja asioiden jakaminen on tärkeää. Päivittelypäivien lisäksi tulossa on osallistumisen helposti mahdollistavia Skype-tapaamisia, lupaa Käkelä.