Työkykypassimentorien valmennukset jatkuvat

Olet täällä

Ammatissa tarvittavat tiedot ja taidot ovat tekemisen perusta, mutta onnistuminen työssä edellyttää sekä työelämätaitoja että omasta hyvinvoinnista huolehtimisen taitoja. Opettajalle Ammattiosaajan työkykypassi on väline nostaa esille työkykyä ja hyvinvointia tukevat opittavat asiat.
Työkykypassimentorit toimivat oppilaitoksessa työkykypassin käyttöönoton tukena. Uusi mentorien valmennus on käynnistymässä maaliskuussa.

Työkykypassimentorien valmennuksella vastataan Ammattiosaajan työkykypassin käytön sekä tuen tarpeen kasvuun. Työkykypassimentorin tehtävänä on auttaa omassa oppilaitoksessaan työkykypassin käyttöönotossa ja käytössä.

-Valmennuksen kautta työkykypassin perehdytyksestä ja jeesaamisesta tulee oppilaitokselle oma voimavara, jota toteutetaan vertaiselta vertaiselle. Osaaminen tulee oppilaitoksissa lähelle, eikä työkykypassin tuki ole vain SAKU ry:n varassa.  Tavoitteena on taata ammattiin opiskeleville tasa-arvoiset ja laadukkaat mahdollisuudet hyvinvointi- ja työkykytaitojen oppimiseen osana tutkintoa, muistuttaa verkostokoordinaattori Maria Käkelä SAKU ry:stä.

SAKU ry on valmentanut 85 mentoria tukemaan työkykypassin käyttöönottoa. Mentorien toiminta helpottaa työkykypassin käytön laajentumista sekä juurtumista osaksi oppilaitosten arkea ja rakenteita.

-Näen mentorit oppilaitoksen hyvinvoinnin lähettiläinä. Työssä on merkityksellistä päästä näkemään, että opiskelija voi opinnoissaan hyvin. Valmennuksesta saa itselleen paljon uusia kontakteja ja pääsee mukaan valtakunnalliseen mentorien verkostoon. Samalla pääsee tutustumaan, miten työkykypassia käytetään eri oppilaitoksissa.

Työkykypassimentorien valmennus pitää sisällään verkko-orientaation (21.3.) ja kolme kohtaamista (livekohtaaminen Tampereella 30.3., verkkokohtaaminen 18.4. ja verkkokohtaaminen 10.5.). Kohtaamisten välillä tehdään tehtäviä, tavataan oman organisaation muita mentoreita sekä edistetään työkykypassin käyttöönottoa. Ilmoittautumiset koulutukseen tulee tehdä 13. maaliskuuta mennessä.

Kuva: Rasekon arkisto