Työkykypassia kehitetään työelämässä sovellettavaksi S-ryhmässä

Olet täällä

Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönoton kokemuksia hyödynnetään uudessa S-ryhmän Nuori Mieli Työssä -ohjelmassa. Kolmivuotisen yhteistyöhankkeen tavoitteena on tukea nuorten työelämään kiinnittymistä.

S-ryhmän Nuori Mieli Työssä -ohjelma on kolmivuotinen yhteistyöhanke, jossa tuotetaan tietoa ja työkaluja nuorten työkykyisyyden ja työelämään kiinnittymisen tueksi, yhdessä nuorten kanssa.
 
− Kaupan ala toimii siltana työelämään. Tehtävämme on välittää. Haluamme nostaa nuorten työelämätaitoihin ja työkykyisyyteen vaikuttavia ilmiöitä keskusteluun. Tarvitsemme yhteiskunnan eri sektoreiden toimijoita yhteistyöhön, varmistaaksemme nuorten merkitykselliset työelämän ensikokemukset ja kiinnittymisen työelämään, SOK:n henkilöstöjohtaja Susa Nikula taustoittaa.

Hankkeen kummina S-ryhmässä toimii Osuuskauppa Hämeenmaan johtoryhmä. Yhteistyökumppaneita ovat työeläkeyhtiö Elo, LähiTapiola, Opteam, PAM, SAKU ry, Suomen Mielenterveysseura, Terveystalo, Työelämä 2020 ja Työterveyslaitos.

SAKU ry on aktiivisesti mukana Nuori Mieli Työssä -ohjelman kahdessa osahankkeessa, joissa kehitetään työkykypassia työelämässä sovellettavaksi, työelämäluotsausta ja oppilaitosten ja työpaikkojen yhteistyötä nuorten työelämätaitojen vahvistamiseksi.